Cum să trăiesc cu ”băiatul mamei”?
October 8, 2010
Ştim să acceptăm complimente?
October 8, 2010

Salam de biscuiţi

Zilele trecute am avut puţin timp liber şi am decis să o ajut pe prietena mea la curăţenie. Ea locuieşte la casă şi când vine vremea pentru o curăţenie generală este mult de muncă. Toată treaba ne-a luat cam 4 ore jumătate, dar am fost foarte mulţumite de rezultat.

Şi cum, după faptă vine şi răsplata, Ana mi-a pregătit unul din deserturile mele preferate din copilărie, salam de biscuiţi. Este foarte delicios, rapid şi uşor de preparat.

Aveţi nevoie de un pachet de unt, 350g de zahăr, ½ kg biscuiţi simpli, 30g cacao, 300ml apă, nuci sau alune, după preferinţe, stafide sau rahat şi esenţă de rom.

Într-un vas se amestecă biscuiţii, nucile şi rahatul tăiate în bucăţele mici. Apa, zahărul, untul şi cacao se lasă pe foc până se omogenizează, apoi se adaugă ingredientele din vas, amestecându-se până ce biscuiţii înghit tot siropul şi se înmoaie.

Compoziţia se rulează în celofan şi, după ce s-a răcit, se pune la frigider.

Poftiţi la desert!

Share

7 Comments

 1. […] Salam de biscuiţi Fri Oct 08, 2010 0:03 am Zilele trecute am avut puţin timp liber şi am decis să o ajut pe prietena mea la curăţenie. Ea locuieşte la casă şi când vine vremea pentru o curăţenie generală este mult de muncă. Toată treaba ne-a luat cam 4 ore jumătate, dar am fost foarte mulţumite de rezultat. Şi cum, după faptă vine şi […] […]

 2. Maxu' says:

  Cand mai face Ana curatenie ? Calculez 4 ore si jumatate si vin si eu.

 3. Ines Prodan says:

  Da’ ce n-ai zis ca vrei de mancare? Imediat bag o supa :))

 4. Cristi Lucan says:

  Gasesti salam de biscuti foarte bun si la Carrefour Felicica, eu de fiecare data imi iau si cred ca este singurul produs de cofetarie reusit la ei 🙂

 5. Andreea Marc says:

  Asta fac weekendul ăsta 😀

 6. oana says:

  Ooo, te pregatesti de un week-end dulce 😛 Pofta buna!