malala
Eu sunt Malala
December 10, 2016
Integrăm sau marginalizăm?
December 12, 2016

Să vină Crăciunul!

Acum, să vină! Eu mi-am pus ciorapii de bumbac pe sub blugi, am luat în picioare şi şosetele de lână împletite de bunica, maioul, maleta şi puloverul pe gât m-au încorsetat bine (sigur nu va avea frigul pe unde să îşi facă loc), fularul îmi acoperă nasul şi gluga aşteaptă nerăbdătoare să îmi protejeze urechile de gerul nemilos. Da, să mă apere de gerul Crăciunului.

Sunt gata să plecăm să colindăm din casă în casă. Sunt gata de “O seară frumoasă ca în poveşti“. Vreau să aud cum zăpada scârţâie sub bocanci şi să mi se prindă promoroaca pe şuviţa de păr care a îndrăznit să se strecoare afară de sub glugă. Vreau să ne simţim feţele îngheţate şi să ne amuzăm că nu mai putem articula sunetele din pricina asta. Vreau să chicotim toţi kilometrii ăia mulţi pe care îi parcurgeam pe jos în fiecare an din cei patru de liceu. Şi ce fericiţi eram!

Vreau să ajung acasă în zori, să mă strecor în camera mea unde mă gâdilă pe la nas căldura şi mirosul de brad şi răşină. Vreau în camera în care adorm privind jocul luminiţelor şi în care mă trezesc auzind vocea mamei care îmi spune că e timpul să pregătim masa pentru că musafirii sunt pe drum. Da, şi să luăm masa cu toţi cei dragi sufletului meu.

După masă vreau să mă strecor în dormitorul părinţilor. Iau şi fetiţele cu mine. Ne uităm la desene animate. Pentru că vor ele, nu pentru că aş vrea eu (ha-ha). Şi eu adorm – sper să nu îşi dea seama pentru că nu le place. Dar e cald şi bine. Şi minunea asta mică s-a lipit de mine atât de frumos încât a ajuns până la suflet. E incredibil sentimentul şi aproape imposibil de exprimat. Când o să fiu mare o să vreau să fiu mamă. Dar până atunci vreau să vină Crăciunul.

Vreau să ne întâlnim toată gaşca la prietenele noastre acasă şi să ne bucurăm de absenţa părinţilor. Să împărţim cadouri. Să dăm muzica la maxim, să dansăm, să cântăm. Să fim din nou noi.

Să fie Crăciun în fiecare zi! Eu nu mai am răbdare să aştept.

Sursa foto: arhiva personală

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.