Câte schimbări de look poți face în 4 (patru) ani?
January 24, 2014
Azi îmi sărbătoresc părinții
January 24, 2014

Romantismul, între vis și realitate

În scopul acestui articol am căutat definiția cuvântului „romantic” în DEX. „(Om) visător, melancolic, romanțios.”

Om visător. Și nu e vina noastră.

De când deschidem ochii pe bune mass-media ni-i îneacă în imaginea bărbatului romantic. Teatru, film, muzică, reclame, cărți, îl îmbracă pe El-ul mistic într-o armură albă. Ni-l arată zornăind eroic, zâmbind mereu cu dantura perfectă, surprinzându-ne zilnic, făcând un gest grandios cel puțin o dată pe săptămână. Vrem ca El să ne facă să se simțim ca un cocktail între Julieta, Rapunzel și Albă ca Zăpada, o prințesă care trebuie ținută în puf și răzgâiată pentru că altfel pleacă, luându-și și iubirea la pachet.

Pe de altă parte tot mass-media ne învață că trebuie să fim „independente”. Să NU vrem surprize, să nu vrem nici măcar ajutor, darămite gesturi mărețe sau răsfăț.

Situația devine foarte confuză nu numai pentru noi, ci și pentru ei. Mintea, bombardată și trasă în aceste două extreme antitetice, se manifestă…ciudat.

Adică devenim melancolice clinic. Melancolia în medicină este o formă de depresie. Pentru că…

Avem visuri irealizabile. Ne dăm seama cât de absurde sunt. Astfel încât…nu ne mai dorim nimic. Sau, mai rău, forțăm bărbatul, îl pisăm la cap, îl împingem să încerce să îndeplinească visurile. Oricare situație este dezastruoasă. În prima el nu mai face nimic deoarece crede că nu vrem nimic. În a doua se dă bătut pentru că oricum nu are cum să fie și să facă ceea ce visăm noi.

Iar adevărul este că visurile acelea sunt de fapt realizabile. Dar trebuie aduse un pic pe pământ.  

Titanic revazut

Titanic revazut

După ce am scuturat bine toată influența ficțiunii din mintea mea mi-am dat seama că romantismul pentru mine înseamnă un lucru foarte simplu. Înseamnă să mă surprindă cu ceva ce îmi place fără să trebuiască să facă asta. Poate fi o floare adusă nu în zilele când trebuie să le aducă (8 martie, ziua mea etc.) Poate fi o plimbare în parc, poate fi un picnic, poate fi o cină în doi, pot fi un catraliard de lucruri care îmi fac plăcere.

Și am observat că se petrece un lucru foarte interesant. Când bărbații nu sunt presați să facă ceva sau să fie cineva, lucrurile curg mult mai natural din partea lor. Pentru că dacă aveți un băiat lângă voi trebuie să presupuneți că vă îndrăgește. Iar asta presupune „să faci lucruri drăguțe nu pentru că trebuie”. Iar asta este esența romantismului.

Pentru voi ce înseamnă „romantic”?

 

Surse foto: collegehumour.com, Julien Mauve&Pauline Ballet

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.