Cum să decorezi casa, ieftin și frumos (I)
November 9, 2016
Trage aer în piept!
November 11, 2016

De ce se îmbracă femeile în rochii de seară elegante la nuntă?

rochii de seara elegante

Niciodată nu mi-au plăcut evenimentele simandicoase. Știți, alea de trebuie să te îmbraci la patru ace, să stai țeapăn și să zâmbești frumos la poze. Și nu am înțeles niciodată de ce la petrecerile de nuntă, botez și toate cele conexe trebuie să te îmbraci atât de inconfortabil și totuși să încerci să te distrezi. Bărbații își iau costume, cravate și cămăși în care transpiră de la atâta dans și agitație, iar femeile bagă sârbe și populare îmbrăcate în rochii de genul ăsta.

Nu mă înțelegeți greșit! Rochiile sunt frumoase și uneori tânjim după acea stare pe care ele o dau unei femei, însă, din punctul meu de vedere, ele nu prea se pupă cu țopăiala de pe ringul de dans. La începutul unei nunți admiri toate femeile pentru cât de frumoase și cât de elegante sunt, mai că ar lua fața miresei, apoi, după câteva dansuri și câteva pahare, toată imaginea e ruinată complet. Femei desculțe, cu machiajul întins, cu părul desfăcut și cu rochiile ridicate… dar elegante. Asta după ce o zi întreagă au stat și s-au pregătit temeinic: epilat, făcut unghii, coafat, machiat, ales rochie și pantofi etc. Totul pentru câteva minute de glorie.

Tot timpul m-am întrebat de ce trebuie să ne îmbrăcăm elegant la un eveniment la care sfârșim prin a ne comporta total opus hainelor elegante pe care le purtăm. De ce nu putem merge la o nuntă sau la un eveniment de acest gen cu o simplă pereche de astfel de pantaloni și o bluză, de exemplu? Care ar fi tragedia, atât timp cât ne simțim bine și ne distrăm? Nu e până la urmă acesta scopul unei petreceri, indiferent de natura ei? Și atunci, de ce să ne chinuim să dansăm sârbe în rochii lungi de seară?

Când am avut noi nunta cu tematică marină, le-am zis oamenilor să vină îmbrăcați cât mai lejer, eventual cu haine inspirate din această temă. I-am asigurat că încurajăm pantalonii marinărești trei sferturi sau rochițele de vară, obiecte vestimentare perfecte pentru o petrecere pe cinste. Însă, puțini au ales să renunțe la convențiile sociale. Așa că, atunci când i-am făcut botezul Rebecăi, am ales să îi forțăm oarecum pe oameni să renunțe la aceste convenții și am făcut botezul la… piscină. Nu, nu a îndrăznit să vină nimeni la piscină în rochie de seară!

Sâmbătă am o nuntă! Are ceva dacă nu mă stresez cu îmbrăcămintea, machiajul, părul și toate cele? Pentru că mi-ar plăcea teribil să mă bucur pur și simplu, foarte lejer, de ziua specială a unei persoane dragi și să îi fiu alături, nu doar pentru că mi-a fost și ea, ci pentru că eu îmi doresc să fiu acolo, lângă ea.

Foto: principlesinaction.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

  1. Nancy says:

    Și mireasa ar fi bine daca s-ar îmbraca mai lejer. Când va fi momentul si la mine, deja stiu cum vreau rochia :)) Cu trena (atasata) la biserica, care se poate detasa la restaurant . Si acum din practica: am coleeg care au venit cu 2 perechi de pantofi, tot in ideea de a se simti cat mai bine la petrecere 🙂

  2. Daaa! Și eu când m-am dus să îmi fac rochia de mireasă la fetele de la Chotronette ăsta a fost primul lucru pe care l-am cerut: să fie lejeră! Și pantofii lejeri sunt musai! Important e să se simtă toată lumea bine, cu precădere mirii! 😉

  3. Ana-Maria Gaspar says:

    Mie îmi plac tare mult salopete, sunt și casual și sport și elegante. Și la ele te poți încălța cu orice.
    Plus ca la o astfel de ținută, coafura poate fi oricum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.