Urăsc bârfa, răutatea şi indiscreţia ta!
June 22, 2011
Câtă băutură intră într-o persoană?
June 23, 2011

Reţeta mea preferată de pizza

M-am gândit ca astăzi să vă împărtăşesc reţeta mea preferată de pizza pentru că e de-li-cioa-să (!) şi, pe deasupra, e şi uşor de făcut. Dacă sunteţi începători într-ale bucătăriei şi vi se aprinde pofta de o pizza, asta e reţeta care trebuie încercată.

Pentru aluat aveţi nevoie de: drojdie, faină, sare, ulei. Se procedează în felul următor: se pune drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă făina şi puţină sare şi se frământă bine bine. Nu ştiu alţii cum fac, dar eu pun uleiul la sfârşit (2-3 linguri) şi mai frământ câteva minute aluatul, după care îl pun la crescut, pe aragaz, lângă un ochi aprins (ca să nu fiu nevoită să aştept o veşnicie până e gata).

Pentru sos folosesc o conservă de roşii pe care o amestec cu oregano, busuioc, piper şi puţină sare, iar restul ingredientelor sunt: caşcaval/mozzarella, salam, ciuperci (conservă) şi măsline negre.

După ce aluatul creşte suficient, întind o foaie subţire cu sucitorul, pun foaia într-o tavă, torn sosul de roşii, presar caşcavalul ras sau/şi mozzarella, ciupercile, salamul tăiat cuburi, măslinele (preferabil fără sâmbure) şi dau toată nebunia asta la cuptor pentru 30-40 de minute.

Nu v-am zis că e uşor?

Pofta bună!

Sursa foto: flickr.com

Share

3 Comments

  1. Irina says:

    Daaa si e delicioasa! I know 😀

  2. Georgiana says:

    Salivez… Clara, cand ne faci o surpriza? 😀

  3. Clara Popescu says:

    Pai daca iti zic, nu mai e surpriza!:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.