Integrăm sau marginalizăm?
December 12, 2016
indraznit
Am îndrăznit! Fără vină. Fără teamă. Pentru mine!
December 15, 2016

Rețeta perfectă pentru a fi pozitiv

Scriam acum câteva zile despre cum fac eu tot posibilul să evit tot ce-i negativ în jurul meu și să-mi concentrez atenția asupra lucrurilor pozitive. Da, mi-am propus așa ca pentru final de 2016, să încerc să elimin răul din viața mea, prin orice mijloace.

În primă fază, am ales să zâmbesc mai mult. Așa cum o făceam acum câțiva ani, când eram ca-n melodia celor de la Voltaj: „fără griji și fără bani”. Am încercat povestea cu privitul în oglindă dimineața și zâmbitul către sine, timp de 30 de secunde; am testat și zâmbetul forțat, atunci când îți vine, de fapt, să-i tragi un scaun în cap cuiva dar încerci să-ți păcălești creierul că ești fericit. Au funcționat o perioadă, până când paharul s-a umplut în așa hal, de mi-a inundat bucătăria.

Apoi, mi-am spus că ar trebui să privesc orice obstacol ca pe o nouă provocare și să-l întâmpin cu brațele deschise. Zis și făcut! S-a stricat hota? Nu-i nicio problemă! Deschidem geamul și cu ocazia asta intră și aer curat. Am răcit a zecea oară pe anul acesta? Nicio problemă! Mâncăm lămâi pe bandă rulantă, ca fac bine la sistemul imunitar. Am coborât 5 etaje și am realizat că mi-am uitat telefonul? Nicio problemă! Le urcăm înapoi și mai facem niște mișcare în plus.

A mers și asta o perioadă până când am bubuit cu totul dintr-o chestie măruntă, de m-am speriat și eu de reacția mea.

Și acum am adoptat varianta în care încerc să-mi scot din rază persoanele care îmi umbresc fericirea și-mi alungă speranța de mai bine. Încerc să-i țin mai la distanță pe cei care nu au nimic pozitiv de spus despre persoanele din jurul lor, pe cei care văd doar defectele celorlalți și le judecă atât de aspru de zici că-s plătiți pentru a face asta.

Dar, pe zi ce trece, îmi dau seama tot mai mult că nu e suficient să faci un singur pas pentru a-ți transforma stilul de viață într-unul pozitiv. E musai să-i faci pe toți! Treptat, încet dar sigur. Nu e suficient doar să porți un zâmbet tâmp pe figură ca să ai o viață fericită. Nu e suficient doar să te întorci cu spatele spre oamenii pesimiști și cârcotași. Nu! Ca să fii pozitiv, trebuie să trăiești cu totul pozitiv. Tot ce faci, tot ce gândești să fie în sferă pozitivă!

Sună complicat și poate că și este complicat, pentru cei care nu-s obișnuiți cu răsăritul soarelui și au văzut toată viața lor doar apusul. Încă n-am descoperit rețeta perfectă dar lucrez la asta… așa că dacă aveți sugestii despre cum să duci o viață pozitivă, le aștept într-un comentariu.

Până atunci, sap în continuare!

sursa foto: bepositiveforever.com

Share

1 Comment

  1. Uite ca am ajuns asta pagina web despre Rețeta perfectă pentru a fi pozitiv ,
    cautand despre maramu. Acum iti spun ca faci treaba super.
    iti recomand sa cunosti si pagina web http://cazare-maramures.net o pagina
    despre maramureseni. Multutmesc frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.