Astăzi sunt femeie de afaceri
February 3, 2011
Sufletul are etnie?
February 3, 2011

Rețeta nescrisă a chifteluțelor din piept de pui

Ce rețete pot fi mai bune decât cele ale mamei, cele la prepararea cărora asiști sau contribui ani la rând, ajungând astfel să le prinzi toate trucurile, acele mici detalii care le conferă o savoare aparte, unică și te fac să zici în timp că sunt „ca la mama acasă”?

Una dintre acele bunătăți sunt chifteluțele din piept de pui pe care, oricât le-aș încerca în diferite variante gătite, niciodată nu regăsesc același gust, aceeași aromă de „acasă”, deși, poate sub aspectul ingredientelor, și alte gospodine urmează o rețetă identică.

Personal, am gătit acest fel de mâncare, însă nici până acum nu am ajuns la acea savoare care mă ducea mereu înapoi pe firul timpului, în îndrăgita-mi copilărie. Am sunat-o pe mama de nenumărate ori și, deși i-am urmat cu sfințenie toate indicațiile, aroma aceea distinctă nu am reușit să o dobândesc nicicum!

Da, dragă mamă, știu, mi-ai tot spus că trebuie să curăț două căpățâni de usturoi pe care să le pisez ulterior, că trebuie să dau prin răzătoare trei cartofi de mărime medie, un morcov și apoi să le storc, că trebuie să tai mărunt o legătură de pătrunjel și una de mărar și să le amestec pe toate cu 1,5 kg de piept de pui, împreună cu sare și piper după gust și, la final, să leg întreaga umplutură cu trei ouă proaspete.

Mă crezi sau nu, am făcut în repetate rânduri, tot ce mi-ai spus deja, însă gustul acela… aroma aceea nu o pot obține încă. Ce alt secret mai ascunde această delicatesă și încă nu vrei să mi-l împărtășești? Hmmm… Să fie oare dragostea ta de mamă?

Sursă foto

Share

1 Comment

  1. lorelaylilu says:

    Bineinteles nimic nu inlocuieste dragostea de mama si daruirea cu care gateste pentru copiii ei.