AMAZING Trainers’ Bootcamp
October 30, 2012
Te invit la o discuție și un pahar de … lapte!
October 31, 2012

Responsabilitate şi maturitate

Ne maturizăm ȋn fiecare zi cȃte puţin. Sau cel puţin aşa ne place să credem. Mi se ȋntȃmplă uneori să mă uit ȋn urmă cu un an, doi, trei, cinci şi să analizez diferite situaţii ȋn care am fost pusă şi modul cum am reacţionat. Şi mă gȃndesc că poate acum aş reacţiona altfel. Însă nu ȋntotdeauna altfel ȋnseamnă mai bine. Pentru că ȋn mod normal ar trebui să fim puşi ȋn situaţii conforme cu vȃrsta pe care o avem.

Cȃnd suntem mici ne facem griji de şcoală, de jucării, de parc. Mai apoi de cum să ne ȋmbrăcăm, cum să plecăm ȋn excursii cu prietenii sau cum să cerem bani părinţilor pentru o bluză nou. Şi creştem, şi creştem pȃnă ce ȋncepem să ne luptăm cu primele dezamăgiri, cu griji pentru găsirea unui loc de muncă, pentru probleme de familie.

În cursa noastră zilnică de a ne trăi viaţa adunăm odată cu anii şi o serie de responsabilităţi. Responsabilităţi ce vin implicit la pachet şi cu o doză de maturitate. Viaţa ȋnsă nu ȋşi urmează ȋntotdeauna cursul normal şi se ȋntȃmplă de multe ori ca să ne trezim cu o serie de responsabilităţi ȋn spate pe care nu suntem suficienţi de maturi să le ȋnţelegem sau să le ȋndeplinim. Şi atunci ce facem? Fugim repede ȋnapoi să strigăm că nu putem şi ne ascundem de ele? Eu zic că mai bine le primim cu capul sus, tremurȃnd puţin, ȋnsă dornici să ne maturizăm şi să le luăm ȋn primire. Pentru că viaţa nu aşteaptă pe nimeni, nu dă prea multe şanse şi loveşte cȃnd te aştepţi mai puţin. Aşa că ȋncercaţi să fiţi cu picioarele pe pămȃnt cȃt se poate de mult. Fiţi ancoraţi ȋn realitate, ȋn ceea ce se ȋntȃmplă lȃngă voi şi cu voi. Pentru că responsabilităţile şi maturizarea au loc ȋn viaţa reală, unde trebuie să fim prezenţi cu normă ȋntreagă.

P.S. Dar să nu uitaţi să vă păstraţi o doză de copilărie, de imaturitate şi de iresponsabilitate uneori. Căci un pic de nebunie ne ajută să trecem cu bine peste nebunia zilnică din jurul nostru. Şi puteţi să vă permiteţi să mai visaţi uneori cu ochii deschişi. Eu uneori mai alerg ȋntr-o lume plină de cupcakes fără să mă gȃndesc la probleme şi responsabilităţi. Este minunat şi relaxant!

Sursă foto: neatoshop.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *