Superstițiile, ocupația principală a românilor
January 13, 2015
Azi e despre RDJ
January 15, 2015

Renunț la tehnica amânării

Știi acel to do list pe care-l avem cu toții și care pare uneori fără de sfârșit? Ei bine pe lângă acea listă imensă de lucruri pe care trebuie să le fac, pe care vreau să le fac și pe care urmează să le fac, eu mai am o altă listuță ce se mărește pe zi ce trece cu lucruri pe care amân să le fac. Tehnica amânării poate deveni un adevărat dușman tocmai pentru că e confortabilă și te obișnuiești cu ea, doar e și mâine o zi.

Am momente când privesc la tinerele mame din jurul meu și le admir sincer pentru că ele par cu adevărat multi-tasking. Ele par că pot găti, se pot juca și pot gânguri împreună cu copilul, uneori toate în același timp, ba chiar mai au și un job super interesant sau o carieră de succes. Cu siguranță aceste super-femei au realizat toate aceste lucruri pentru că undeva, pe parcurs, au încetat să mai dea snooze la alarma de dimineață.

Iar eu? Ei bine, eu consider că și mâine e o zi la fel de bună ca alta pentru a începe. Îmi doresc să învăț germană și de câțiva ani îmi promit în fiecare seară că mă apuc. Mi-am dorit să merg la sală de foarte multă vreme și am reușit să evit cu grație să fac asta până în toamna anului trecut. Mai am destule exemple, dar v-aș plictisi.

De ce scriu despre asta tocmai acum la început de 2015? Pentru că m-am hotărât să renunț la a spune că și mâine e o zi. Am constat că dacă îți dai 10 minute pentru a începe o anumită activitate, vei reuși cu siguranță să o și duci până la capăt. M-am săturat ca efectiv să las timpul să treacă peste mine și să constat că tot nu m-am apucat de învățat germană, că acea carte pe care am cumpărat-o cu mare entuziasm se află încă pe noptieră și că timpul trece pur și simplu neiertător.

Nu știu cum e la voi, dar la mine butonul de snooze are exact efectul invers decât cel dorit. Nu mă odihnesc cu 10 minute în plus, ci din contră dau naștere la 10 motive pentru care dimineața mea va începe mult mai prost decât dacă mi-aș fi făcut curaj și m-aș fi trezit mai devreme. Și apoi lucrurile se țin lanț. Cu cât amâni mai mult, cu atât un proiect va părea mai greu de realizat.

Prin urmare, gata cu amânarea, gata cu e și mâine o zi. Să trăim aici și acum! Astăzi mă apuc de ceea ce mi-am propus, astăzi, nu mâine și nu peste doi ani!

Foto: scriptmag.com

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.