Invitații personalizate, pentru o nuntă de poveste
June 16, 2014
Petrecere, nu serbare!
June 23, 2014

Regulile nescrise ale femeilor

Cred foarte mult în individualitate și în particularitățile care ne fac diferiți. Tocmai faptul că suntem altfel ne face să fim complementari. În schimb, dacă stai și analizezi lucrurile îți dai seama că anumite comportamente sunt predefinite oricât am milita pentru originalitate.

Deși am lipsit mulți ani din contextul primelor întâlniri, în ultima perioadă stau pe lângă oameni care sunt singuri. Astfel, extrasă de realitate din cadrul cuplului care se întâlnea doar cu alte cupluri, am aflat detalii interesante despre cum se mai întâmplă lucrurile și de partea cealaltă a baricadei. 

Și da, există reguli. E adevărat că nescrise însă înfipte în ADN-ul nostru atât de bine încât nu ai cum să le ignori. Și e bine pentru bărbați să știe că femeile au o regulă foarte importantă: 3 întâlniri definitorii pentru a ști dacă încep sau nu o relație. Să nu se înțeleagă că după acestea deja ea se imaginează mireasă. Nu, e vorba de a acorda șansa de a fi exclusivi. Știu că majoritatea articolelor scrise de “specialiști” pun acest număr pentru ca o femeie să își dea seama dacă se va culca sau nu cu bărbatul respectiv însă cred că lucrurile pot sta și altfel (a nu se citi ca am doar eu dreptate!).

Prima întâlnire – o femeie nu o acceptă oricum și cu oricine. Dacă ai reușit să o inviți la o cafea înseamnă că ea ți-a creat contextul. Așteaptă-te să fie veselă, jovială și să își dea seama dacă te interesează persoana ei sau altceva ce ține de instinctul plăcerii. Poate fi o întâlnire scurtă, o cafea doar, verificatul telefonului mai degrabă decât să te asculte pe tine căci ne dăm seama foarte repede dacă cel din fața noastră ne plictisește sau merită să petrecem cu el până târziu.

A doua întâlnire – dacă a meritat timpul petrecut prima dată atunci cu siguranță, acum totul va fi și mai plăcut. E posibil ca ea să pară ceva mai reținută căci are nevoie de confirmarea că nu s-a înșelat. De asemenea, e momentul în care află mai multe despre tine căci e interesată de fostele relații și de cât de tare te-au stricat sau maturizat acestea. Poate fi cea mai lungă întâlnire pe care ai avut-o vreodată dacă ea te place căci nu ar fi acceptat-o dacă nu i-ai fi provocat ceva emoții.

A treia întâlnire – este cea mai importantă și definitorie. Dacă avea ceva semnale de alarmă trase acum  va decide ce să facă mai departe. Da, suntem ca broaștele țestoase, ieșim din carapace doar dacă simțim că suntem în siguranță. Dacă va considera că nu ești persoana potrivită, căci nu mai are nevoie de drame în viața ei, se va vedea acest lucru și nu va exista o a patra întâlnire. În schimb, dacă decide că merită să își asume riscul atunci pregătește-te să îți acorde întreaga ei atenție.

E important de precizat că nu umblă nimeni cu lista în geantă pentru a bifa căsuța cu: e disponibil emoțional. Sunt doar lucruri pe care le facem, deseori inconștient, pentru că după anumite experiențe am învățat cum să alegem (și nu potențialul soț ci o persoană pentru care să simțim altceva decât prietenie).

Și totuși mă întreb: oare ar trebui să fie 4 întâlniri?

Sursă foto: julvett.deviantart.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.