De ce Belva?
September 2, 2015
Ce ai de gând să faci cu viața ta: ghid de supraviețuire pentru cei singuri
September 4, 2015

Regrete? Cu duiumul!

Aud adesea întrebarea ”Ai regrete?”, urmată de cele mai multe ori de răspunsul clasic ”Nu! Aș face fix aceleași greșeli, pentru că m-au făcut omul care sunt astăzi”. Permiteți-mi să nu fiu de acord și… să am regrete!

De ce? Pentru că sunt om și greșesc. Pentru că greșesc și îmi pare rău. Pentru că îmi pare rău și învăț o lecție. Pentru că aș face lucrurile altfel, chiar dacă pe unele doar un pic diferit, iar pe unele le-aș schimba complet.

Da, e adevărat că toate lucrurile pe care le-am făcut, cu bune și cu rele, m-au făcut omul care sunt astăzi. Dar orice versiune poate fi îmbunătățită, nu-i așa? Mai ales dacă poți face lucrurile mult mai bine, fără să fii rănit și fără să rănești oameni, dacă poți ajuta mai mult sau dacă poți face schimbări mai de impact.

Mi-ar fi plăcut să nu fac chiar toate prostiile din tinerețe, mi-ar fi plăcut să nu refuz cu aroganță unele proiecte, mi-ar fi plăcut să nu am atâta încredere în unii oameni, mi-ar fi plăcut să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea, mi-ar fi plăcut să fac mai din timp mai multe lucruri bune, mi-ar fi plăcut să le spun mai des părinților cât de mult îi iubesc, mi-ar fi plăcut să rezolv la timp toate conflictele de-a lungul timpului, mi-ar fi plăcut să spun altceva în anumite momente-cheie, mi-ar fi plăcut să fac alte alegeri privind decorarea casei, mi-ar fi plăcut să am mai mult curaj uneori, mi-ar fi plăcut să o am pe fiică-mea mult mai devreme, mi-ar fi plăcut să nu îi fac niciodată pe cei dragi să sufere câtuși de puțin, mi-ar fi plăcut să las ceva mai bun și mai mult în urmă. Și câte ar mai fi… Și oate câte vor mai fi…

Deci, da, am regrete și nu am nici o problemă în a recunoaște acest lucru! Pentru că regretele fac parte din viața oricărui om și au acel dram de motivare să faci lucrurile bine a doua oară (sau a nșpea oară)! Pentru că, degeaba ai regrete, dacă nu faci nimic în privința asta! Trebuie să acționezi, să faci, să creezi și să mergi până în punctul în care vrei să ajungi și să faci lucrurile bine.

Ei, tu cum stai cu regretele?

Foto: cherispeak.wordpress.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.