Vă invităm cu drag la Unceai.ro
March 23, 2012
Toată lumea știe marketing
March 23, 2012

Regina Mătăsurilor

Nu pot să spun că mă dau ȋn vȃnt după romanele istorice deoarece mi se par de cele mai multe ori greoaie şi presărate cu prea multe detalii. Deşi am ȋnceput cartea cam lent şi dificil, neobişnuită fiind cu acest stil de redactare, totuşi pot spune că aceasta a devenit de-a dreptul captivantă pe parcurs.

Regina Mătăsurilor este un roman ce creionează povestea unei femei puternice, care ȋşi construieşte o viaţă şi un destin după bunul plac. Acţiunea se petrece ȋn secolul al XV-lea, ȋn Anglia, o perioadă ȋn care cu greu femeile reuşeau să ȋşi cȃştige independenţa fără ajutorul unui bărbat alături. Prin muncă, determinare şi ȋncăpăţȃnare, Isabel Clever reuşeşte să devină un model de femeie puternică, ce a reuşit ȋn viaţă datorită muncii proprii şi nu mulţumită favorurilor masculine.

Personajul din această carte este fictiv, ȋnsă povestea lui Isabel este inspirată din viaţa a trei mătăsare ce au purtat acest nume şi care apar menţionate ȋn istoria producţiei de ţesături a Angliei. Un alt personaj deosebit ce apare conturat ȋn roman este şi Alice Clever, soacra lui Isabel, o femeie cu un simţ negustoresc unic. Povestea acesteia este inspirată tot de o poveste reală, şi anume o mătăsară ce a lucrat pentru regii casei de York şi a curtenilor lor.

Nu vă dau mai multe detalii, vă las să descoperiţi o istorie captivantă şi deosebită a secolului al XV-lea, precum şi o poveste de viaţă tumultoasă a Reginei Mătăsurilor.

Recenzia face parte din campania vALLuntar, iniţiată de Grupul Editorial All. Fiecare recenzie din cadrul campaniei valorează 15 minute de voluntariat realizat de echipa ALL. Fiecare comentariu referitor la această carte adaugă ȋncă 3 minute de lucru, aşa că vă invit să comentaţi.

Sursă foto: romanialibera.ro

Share

1 Comment

  1. Oana says:

    Pare interesanta, cred ca o voi imprumuta si eu 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *