Iubesc diminețile
August 9, 2011
Mozart pentru relaxare
August 9, 2011

Recapitulez limba franceză


Timp de 10 ani am studiat această minunată limbă. A fost dragoste la primul cuvânt. Am studiat-o până la sfârşitul liceului şi pot spune că mă descurcam foarte bine. Acum, la mai bine de 5 ani de când nu am mai exersat limba franceză, am realizat că cei 10 ani de eforturi încep a se evapora.

Deşi nu sunt foarte multe situaţii în care această limbă îmi este utilă şi de obicei uzez limba engleză, m-am hotărât să nu pierd din vedere limba franceză. Aşadar, am împrumutat  cărţi de literatură în limba franceză, dicţionare şi manuale. M-am uitat recent şi la un film cu Vanessa Paradis, L’arnacoeur. Voi  încerca să depun toate eforturile necesare pentru a ajunge la nivelul dorit.

Cine ştie…poate curând va trebui să conversez cu un minunat cetăţean al Parisului :).

Sursa foto: flicker.com

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

3 Comments

 1. Ines Prodan says:

  Am scris și eu un articol despre limba franceză. Și mie îmi place foarte mult, și eu am studiat-o timp de mulți-mulți ani și, la fel ca și tine, am impresia că am uitat-o.

 2. Teo Grigorie says:

  Nu am avut pe nimeni care sa ma faca sa iubesc franceza. Eu am studiat intens engleza si spaniola. Bine, ca am avut o perioada in care ma inscriam la toate limbile posibile, chiar si la japoneza. Dar am inteles ca mai bine stii doua si bine decat mai multe si prost.
  Si e trist, pentru ca rrr-ul meu m-ar fi ajutat cu accentul.

 3. Elena Pribeagu says:

  Da. E foarte frumoasa aceasta limba. Urmatorul obiectiv pe 2011: Paris! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.