City break în Barcelona
November 28, 2016
Tehnica Pomodoro – un instrument util pentru organizarea timpul de lucru
December 2, 2016

Rămâi cu bine, noiembrie!

Îți mulțumesc pentru tot ce mi-ai adus! Să știi că îmi e greu să îmi stăpânesc lacrimile. Nu îmi place să îmi iau rămas bun. Mereu mi-a fost frică de momentele în care eu sunt cea care rămâne și nu cea care pleacă. Nu, nu e frica de a fi părăsită, cât sentimentul că nu pot merge și eu. Mereu ai revenit după un an. Nu ai întârziat, nu ai lăsat loc dezamăgirii. Vei reveni și anul viitor. Dar va fi diferit. Mă vei găsi chinuită de gândul că există ceva atât de frumos de care nu mă pot bucura. Și cine știe, poate că nu voi mai avea curajul să cred în noua poveste de toamnă târzie.

Până atunci mă voi gândi la cât de perfect ai debutat. 1 noiembrie, prima ninsoare a acestui an și atmosfera de poveste la care doar îndrăznești uneori să visezi. Cu ceașca de cafea în mână, priveam pe geamul care ne arăta cum plutesc fulgii firavi încețoșând iubitul meu munte. Și am povestit mult, atât de mult încât ne-am trezit personaje în basmul pe care l-am creat. Deja era soare. Și ne-am bucurat de culorile de toamnă, bogata paletă de ruginiu.

Au fost kilometri mulți parcurși spre mine. A fost un drum atât de lung și încă nu am ajuns. Îmi e atât de dor de mine încât știu că nu mai e mult până să ajung. Nu mai rezist mult dorului. Noiembrie este perioada anului în care scorpionul din mine (a se citi și scorpie pentru că nu am fi departe de adevăr) ajunge acasă și are cea mai autentică variantă. Renunță și la ultima mască. Se simte protejată și are curajul să fie autentică. Se lasă înconjurată de toți cei care o iubesc, sărbătorește, trage linie după încă un an și apoi pășește hotărâtă spre o nouă aventură. Își propune, își promite, se pregătește. Întâlnirea următoare cu noiembrie trebuie să fie și mai specială.

Noiembrie e luna mea perfectă, cu soare blând de toamnă, nici cald, nici rece, cu vânt puternic uneori, așa ca o gură mare de aer de care ai nevoie, cu multă culoare pe care să o lași să-ți picteze fericirea în suflet.
Nici măcar decembrie cu toți moșii bărboși și toate cadourile din lume nu e ca tine.

Știi, anul acesta te las cu bine, noiembrie! Pornesc spre mine și mă întorc. Promit! O să îți placă ce îți voi aduce când revin.

Sursa foto: arhiva personală

Share

2 Comments

  1. Paula says:

    Superb! Love you!❤

  2. Raluca Luca says:

    😘 Saru’mana! Love you too!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.