De ce ne trebuie atâta mâncare de Sărbători?
January 10, 2013
Sărbători de iarnă în sala de sport
January 11, 2013

Râde ciob de oală spartă

Întotdeauna i-am judecat pe adepţii exceselor alimentare. N-am înţeles niciodată de ce şi cum poţi mânca, la o singură masă, aperitiv, felul I, felul II şi desert. Nu i-am înţeles nici pe cei care, din felurite constrângeri contextuale, înfulecă tot ceea ce le pune gazda în faţă. Şi ca să fiu francă, nu doar că nu i-am înţeles, însă am şi râs pe seama lor.

Ca orice fiinţă de gen feminin, am perioade când mănânc mai mult şi perioade când mănânc mai puţin. Starea fizică, starea psihică, vremea, multitudinea sau lipsa task-urilor de peste zi îmi influenţează apetenţa. Nimic ieşit din comun până acum, nu? Nu până la acest Crăciun…

Fără doar şi poate, nimeni nu găteşte mai bine decât mama. Nimeni nu-i mai atentă în ceea ce priveşte alimentaţia mea ca mama. Şi cum acest Crăciun n-a fost o excepţie, m-au aşteptat acasă cele mai delicioase prăjituri, cele mai bune rulade cu brânză, cel mai bun peşte, cele mai gustoase antreuri, cele mai dorite ronţăieli. Să ne-nţelegem, n-am pomenit nimic de alimentaţie sănătoasă. Mama-i cea mai bună în bucătărie, însă are o mică hibă: diversificarea. Dulce, sărat, condimentat, crispy la aceeaşi masă. Plus o specială inclinaţie spre cantitate. Or, dacă până acum diversificarea ei mi-a permis să-mi aleg eu doar 1-2 preparate preferate, de această dată i le-am îngurgitat pe toate. Fiindcă toate au fost delicioase, n-am mai ţinut cont de combinaţii timp de 3 zile. A 4-a zi m-am ales c-o frumoasă indigestie şi cu un amar regret după simţul măsurii pierdut.

Râde ciob de oală spartă – o expresie mai mult decât fondată în ceea ce mă priveşte.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *