Azi ascult vocea de la radio
September 30, 2014
Calități, defecte, etichete
October 1, 2014

Puțină curte nu strică niciodată

Sursă foto: http://www.funnyjunk.com/

Cum să impresionezi. Sursă foto: http://www.funnyjunk.com/

Poate pare șocant, însă mi se pare că nu prea se mai face curte: ne cunoaștem, ne cuplăm, ne distrăm și cam asta a fost.Dacă rămânem împreună, mai vedem.

Cu riscul de a părea demodată, mie mi se pare un pas important într-o relație: toată ziua suntem pe repede – înainte, luați de buni, cu puține momente în care să ne simțim speciali, apreciați, iubiți..

Chiar dacă ești o fire mai băiețoasă, cu dorințe de independență [pe toate planurile], recunoaște că–ți face plăcere să fi curtată.

Însă, cum spuneam mai sus, suntem așa de prinși în tumultul rutinei zilnice și poate așa de sălbăticiți, încât nu mai știm să apreciem sau să observăm asemenea momente.

Și de ar fi numai asta…

Mai am o problemă, mai degrabă o dilemă, în ce privește inițiativa…nu trageți…sunt de modă veche, da?

Nu pricep și pace, de ce dacă răspund pozitiv curtării, este nevoie să iau tot eu inițiativa. Mi se pare că privăm bărbații de unele atribuții. Mai lipsește să le spunem „Mută-te cu mine” sau “Lasă, lucrez eu, tu stai acasă [cu copilul/la televizor/etc]” și cred că le răpim toată masculinitatea. Ar mai lipsi să născă și am deveni [noi, femeile] pe deplin bărbate.

Știu, risc să par anti-feministă și poate curtarea este o pierdere de timp, însă de ce să nu ne cunoaștem? Da, vom ajunge [ în funcție de caz, de cuplu],mai devreme sau mai târziu, să-l apreciem sau să-l disprețuim pe cel care la un moment dat ne-a fermecat, ne vom plictisi sau nu de el/ea, dar putem să ne facem clipele mai plăcute încă de la început, fiind sinceri, deschiși unul cu celălalt, încercând să aflăm ce ne place sau ce ne displace și să ținem cont de ce aflăm.

Și de ce să nu recunoaștem, dacă suntem curtate, doar nu refuzăm, nu ?

A face curte in ziua de azi.Sursă foto: http://www.chir.ag/

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.