„Vai, dar ce te-ai împlinit!”
January 17, 2012
Almodóvar și filmele care nu îmi dau pace
January 18, 2012

Pui chinezesc cu legume- un adevărat deliciu

Îmi place la nebunie mâncarea chinezească. Puiul cu legume la placă încinsă este preferatul meu. Nu obişnuiesc să gătesc foarte des, însă tot timpul când o fac prefer să încerc ceva nou şi bun. Aşa a fost şi cazul ieri, când mi s-a făcut brusc poftă de mâncare chinezească, dar şi de gătit. Le-am combinat pe amândouă şi rezultatul a fost delicios. Reţeta e foarte simplă, rapidă şi mai ieftină decât la un restaurant. Gustul nu este la fel, este mult mai bun! Aşa că hai să vedem…

Aveţi nevoie de: 500 gr. piept de pui dezosat, 300 gr. ciuperci proaspete Champignon, 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben), un morcov, o ceapă, ulei de măsline, sos de soia de la Heinz (costă cam 9 lei şi se găseşte in Carrefour).
Mai întâi trebuie să spălaţi ciupercile, să le tăiaţi în jumătate şi să le adăugaţi la fiert. Apoi, spălaţi şi tăiaţi fâşii ardeii, ceapa şi ciupercile fierte. Daţi morcovul prin răzătoare şi amestecaţi toate legumele. Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele mici şi apoi adăugaţi câteva 2-3 linguri de sos de soia. Pieptul de pui se lasă 10 minute la îmbibat cu sosul pentru a avea un gust deosebit.

Apoi, luaţi o tigaie de teflon şi puneţi ulei de măsline. Lăsaţi pieptul de pui să se rumenească puţin şi apoi adăugaţi legumele. Lăsaţi pe foc la înăbuşit cam 20-30 pentru a se amesteca bine toate ingredientele. Eventual, mai puteţi adăuga încă o lingură de sos de soia în tigaie dacă doriţi să aibă un gust mai dulce. Se serveşte cu orez simplu. Poftă bună cu răsfăţ!

………….
Vouă vă place mâncarea chinezească?

Sursa foto: 3ks.ro

Share

4 Comments

  1. carmen says:

    Si mie imi place mancarea chinezeasca insa imi inchipuiam ca este un domeniu in care nu pot sa ma bag… Dar reteta ta pare simpla si o voi incerca si eu.

  2. maab buchina says:

    Ok, iti inteleg ardoarea dar, nu are nici o legatura poza cu ce spui tu,ciupercile nu se fierb ci doar se calesc la foc mare, dealtfel toate se trag la foc mare, daca pui sos de soia nu se face mai dulce ci mai sarat…pff, iubesc mancarea chinezeasca si o pregatesc cum nu se poate mai bine. Sa aveti pofta!

  3. Cristina says:

    De acord cu maab buchina! De ce am fierbe ciupercile? Si intr-adevar, am prefera ca retetele postate sa fie insotite de poze din bucataria proprie si nu preluate de pe internet!

  4. je says:

    ciupercile nu trebuiesc fierte 🙂
    eu am cumparat sos de soia de la heinz de la carrefour pe care scrie ‘ sos de soia picant’, insa sosul este ingrozitor de dulce, absolut de loc picant sau sarat, l-am combinat cu un alt sos de soia cumparat de la caufland care e putin picant insa nu are gustul pe care l-am intalnit la mancarurile chinezesti de la restaurant, dar combinatia a iesit una buna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.