Nu se poate fără mine!
April 9, 2014
Astăzi mă distrez
April 10, 2014

Pudra de argilă și tratamentele cosmetice

Presupun că și voi aveți o viață agitată în care nu reușiți întotdeauna să creați un echilibru perfect și să acordați atâta timp cât ați fi dorit anumitor lucruri. De cele mai multe ori, ieșim pe stradă și nu conștientizăm cât praf există în aer, praf care dăunează tenului nostru prin cel mai enervant rezultat: acneea și iritațiile pielii.

Argila poate face minuni în multe feluri, însă astăzi vă voi reaminti, în mod special, despre argila folosită la tratamentele cosmetice.

În primul rând, pudra de argilă trebuie să fie 100% naturală pentru a avea efectul dorit, anume un ten mai curat. Se spune că măștile cu argilă întârzie îmbătrânirea tenului datorită conținutului complex de vitamine (Fier, Sodiu, Potasiu, Calciu, Fosfor, Titan, Aluminiu, Cobalt, Siliciu, Magneziu, Zinc, etc.) și aluminosilicați. Efectul cicatrizant, calmant și acțiunea argilei asupra tenului (impuritățile sunt atrase către suprafață) își fac simțite rezultatele încă de la prima utilizare.

De exemplu, pentru un ten gras, argila poate fi folosită în stare pură, amestecată doar cu apă plată, ori dacă sebumul este în exces, aceasta poate fi amestecată cu sucuri naturale care au efect astringent (roșii, lămâi, portocale).

Pentru un ten sensibil, uscat, se poate folosi în combinație cu mierea de albine, uleiul de măsline sau chiar lapte, iar pentru hidratare, se poate combina cu puțin castravete mărunțit la robotul de bucătărie (dacă puteți să îl faceți și suc/pastă, este chiar mai recomandat).

Pasta care se obține în amestec se aplică pe față (cine preferă, o poate aplica și pe gât) și se așteaptă până aceasta se usucă, circa 30 de minute. Evitați zona ochilor și a buzelor, evident.

Pentru tratarea acneei, pudra de argilă are un efect degresant și antibacterian. În acest caz, se face un tratament, după cum veți vedea că scrie și în prospect: timp de 7 zile se aplică masca zilnic, ulterior rămânând a fi aplicată doar de 2 ori pe săptămână. Deși argila se folosește și la acneea severă, să nu uităm totuși că în acele cazuri trebuie consultat un dermatolog, deoarece cauzele nu sunt superficiale.

Pudra poate fi folosită și la aplicarea măștilor corporale (reducerea celulitei sau a vergeturilor), însă cred că acesta este departe de a fi un tratament de făcut acasă.

Atenție, pentru a nu diminua efectul pe care masca de argilă îl are, aceasta trebuie preparată în vase din sticlă, lemn sau porțelan, acest lucru fiind valabil și pentru instrumentul de amestecat. Nu trebuie folosite vase din metal sau din plastic.

Personal sunt mulțumită de pudra de argilă pe care o folosesc, este netratată chimic și într-adevăr, rezultatele sunt vizibile. Aveți nevoie de răbdare și perseverență.

Dacă și voi cunoașteți rețete pentru măști cosmetice care au un efect vizibil încă de la prima utilizare, ni le puteți împărtăși!

Sursa foto: Gya-make-up.blogspot.ro

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.