Azi mă uit la reclame
October 24, 2012
Azi nu răspund la telefon
October 25, 2012

Provino, cel mai mare festival de vin, artă și gastronomie, revine la Iași!


Anul trecut, pe la sfârșitul anului, am participat la Festivalul Provino, unde m-am simțit absolut excelent și am recomandat oricui să meargă și să se bucure de savoarea vinului românesc. Anul acesta vă anunț cu mare entuziasm că evenimentul e la a doua ediție și se anunță și mai și ca anul trecut. Festivalul de Vin, Artă și Gastronomie Provino va avea loc anul acesta la Iași în perioada 6-9 decembrie, la Centrul Expozițional Providența, iar Belva este partener media online al evenimentului.

ABplus Events aduce și anul acesta un număr mare de producători și specialiști din industria viti-vinicolă românească, oenologi, somelieri, degustători autorizați și Cavaleri ai Vinului, care vor împărtăși vizitatorilor Provino din cunoștințele lor și din secretele vinului.

Ca și anul trecut, evenimentul se împarte pe mai multe categorii și domenii, oferind vizitatorilor activități diverse și timp de calitate:

EXPOZIȚIE ȘI DEGUSTĂRI DE VIN: eveniment la care participă producători mari din industria vinului, industria conexă și gastronomie. Zilnic vor avea loc câte patru sesiuni de degustări de vinuri, realizate de membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, cu sprijinul somelierilor din OSR 2011.

ÎNVAȚĂ DESPRE VIN: Valeriu V. Cotea, Cătălin Păduraru, Marian Timofti, Cintia Colibaba, Liviu Grigorică, Gheorghe Crăciunescu, Traian Mihail Petrea și Cătălin Zamfir vor împărtăși din cunoștințele lor doritorilor de inițiere în arta vinului prin teme diverse și extrem de interesante – “Vinuri baricate și vinuri nebaricate”, “Vinuri din Lumea Nouă”, “Vinuri premiate cu aur”, “Imperial Brunch – Șampania și vinurile spumante”, “Vinurile cupajate și vinurile necupajate”, “Vinurile de autor”, “Istoria podgoriilor din România”.

Serile ART, WINE & GASTRONOMY – 10 tipuri de vin la degustare, cu sprijinul producătorilor de vin din festival, și asistența degustătorilor autorizați Gheorghe Crăciunescu și Traian Mihail Petrea. Somelierii din OSR 2011 vor prezenta vinurile iar bucătarul Dan Boerescu va realiza show-ul gastronomic, alături de bucătarii spectaculosului restaurant “La Castel” din Iași. Amfitrionul acestor seri va fi actorul Adrian Păduraru.

BLACK & WINE PARTY – petrecere dedicată tinerilor, realizată într-un concept nou, marca ABplus Events, în parteneriat cu KISS FM. Aceste petreceri vor reuni în jur de 500 de tineri dornici a petrece, dansa, degusta vinuri și produse culinare într-un cadru neconvențional, acela al unei expoziții.

GALA WINE & GOURMET – eveniment de înaltă ținută organizat în prima seară PROVINO cu participarea personalităților orașului, producătorilor de vin, profesioniștilor, reprezentanților HoReCa și mass-media de specialitate. Gazdele acestui eveniment vor fi Adrian și Cătălin Păduraru, iar tema aleasă anul acesta va fi reprezentată de 10 vinuri premiate cu aur și 5 mâncăruri rafinate, bucătarul invitat fiind Antonio Pasarelli.

CONFERINȚA HORECA – va avea loc în prima zi a PROVINO și va avea ca invitați speciali manageri din domeniul hotelier, arhitecți, somelieri, oenologi, proprietari de restaurante și cafenele.

EXPOZIȚIA DE ARTĂ – va fi organizată pe întrega durată a festivalului PROVINO. Timp de patru zile expoziția va reuni pentru prima dată opere din colecțiile particulare ale iubitorilor de artă ieșeni. Vor fi expuse alături de opere de artă contemporană și lucrări celebre semnate de: Ștefan Luchian, Corneliu Baba, Eugen Ştefan Bouşcă, Octav Băncilă și Mihai Cămăruţ.

EXPOZIȚIA GASTRONOMICĂ – vor fi prezente maxim 10 restaurante ieșene care își vor prezenta produsele și serviciile.

WINE SHOP – magazin specializat organizat la ieșirea din expoziția PROVINO, de unde vizitatorii vor putea achiziționa la preț de producător vinurile prezente în festival.

Mai multe informații despre Festivalul Provino găsiți pe site-ul oficial al evenimentului.

Sursa foto: provino.ro

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.