mom-vs-mom
Mame vs. mame
November 24, 2016
Râsul: cea mai ieftină terapie
November 25, 2016

Prospect de femeie

prospect de femeie

Când am auzit aceste cuvinte alăturate, inima mi-a tresărit un pic și am zâmbit. Am zis că vreau și trebuie să știu mai multe! Cui nu i-ar plăcea să dețină un prospect de femeie, acea hârtie incredibilă care conține metodele de ,,întrebuințare” folosite corect în cazul unei femei?

Nu știam nimic de Ana Barton și, sincer, cred că m-a atras pur și simplu titlul acestei cărți. Și, fiind obișnuită cu fetele mele din Belva, dar și cu un cu totul alt stil de cărți, am avut cel mai probabil și o altă așteptare. Cu fiecare pagină pe care o citeam eram din ce în ce mai dezamăgită de alegerea făcută. Și asta pentru că mi-am setat niște așteptări greșite și pentru că am ales să citesc ceva ce, în mod normal, nu e pe stilul meu.

Cartea Anei Barton este o colecție de gânduri, un jurnal răscolitor, deopotrivă dur și siropos. Un pic prea dur și un pic prea siropos pentru mine, ce-i drept. În plus, probabil mă așteptam la o lectură ca o discuție la cafea cu o tipă care avea să-mi povestească acele lucruri faine care să mă facă să râd și să mă emoționez totodată, nu la o poezie în proză atât de alambicată. Ca să nu mai spun că nu mi-au plăcut niciodată cărțile care abundă în cuvinte neuzuale, de parcă autorul a stat cu dicționarul de neologisme și de sinonime lângă el, atunci când a scris-o. Bine, probabil la mine este și un defect profesional, venind din zona de PR și Copy, unde încerc să scriu texte pe înțelesul tuturor.

Prospect de femeie mi s-a părut o lectură greoaie, în care am încercat din răsputeri să intru în mintea și în sufletul scriitoarei, dar am rămas doar cu încercatul. Efectiv, nu m-am regăsit cu nimic în rândurile Anei Barton și nu am putut să stabilesc nici măcar o conexiune cu ea sau cu lectura în sine.

Dar, așa cum sunt de părere și cei care au scris recenziile de pe ultima copertă, cartea aceasta poate fi o adevărată descoperire literară pentru fanii genului. Iată ce s-a mai scris, de exemplu, despre Prospect de femeie de Ana Barton:

,,O sinecdocă splendidă” – Răzvan Petrescu

,,Rămâi, după lectură, cu senzația de întâlnire rară” – Ara Șeptilici

„Ironic, dar ludic. Dulce, dar mușcător. Brocat, delicat și cu un simț al detaliului precum o dantelă frivolite. «Prospect de femeie» se ia pe nemâncate, pe inima goală, căci o umple cu vârf și îndesat. Nu are contraindicații, iar supradozajul este recomandabil pentru cord și neuron.“ – Petronela Rotar

„Posedă știința fermecării cititorului datorită firescului și lipsei de inhibiții“ – Alexandru Petria

Foto: ey.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.