Astăzi îmi cunosc mai bine oraşul
March 31, 2011
Susținerea în cuplu – obligatorie?
March 31, 2011

Proiectul VirtualKid-geografia mai altfel pentru cei mici

 

 

De curând Belva a primit la redacţie o invitaţie de nerefuzat: să se alăture unui minunat  proiect geografic pentru cei mici! Şi cum asta implică trimiterea de vederi poştale, iar Belvelor le place să scrie, am acceptat-o pe loc.

Trebuie să recunosc că regret că această metodă nu a apărut în timpul copilăriei mele, deoarece este foarte atractivă din toate punctele şi n-are cum să nu-ţi placă să înveţi geografie astfel.

Proiectul este iniţiat de tatăl lui Ştefan Patriche, care se implică activ în educaţia lui [deocamdată…la grădiniţă 🙂 ] .
Ştefan este micul explorator care a fost sursa de inspiraţie pentru proiectul în discuţie şi proprietarul de drept al blogului.

Sincer, salut din suflet această iniţiativă, mai ales în vremurile astea, când tentaţiile sunt din ce în ce mai numeroase pentru copii, când vin la şcoală cu o consolă sau telefon mobil pe care nu le lasă din mâini, sau adorm liniştiţi de sunetele de la televizor.

Deşi nu sunt părinte, consider că acum este cel mai greu să creşti, aşa cum trebuie, copiii. Însă unul dintre lucrurile care nu se schimbă niciodată este dragostea de părinte.
Obiectivele proiectului sunt destul de clare şi bine gândite cât să se potrivească acestor vremuri destul de agitate, printre ele fiind şi utilizarea internetului în mod non-nociv asupra copiilor şi de către copii, pentru dobândirea unui plus de cunoştinţe şi socializarea cu copii din alte ţări.Aş putea să adaug că prin această iniţiativă se consolidează şi relaţia părinte-copil.


Deşi la început, într-o lună au fost primite 14 cărţi poştale, iar Belva doreşte să ajute la creşterea numărului de vederi!!

Astfel, vă invităm pe voi cei care ne citiţi, cât şi pe prietenii voştri să trimiteţi vederi micuţilor exploratori de la grădiniţă şi promovaţi proiectul prin articole pe blogul vostru, le arătăm împreună frumuseţile planetei, din România şi din alte ţări!

Până la urmă, toată lumea are de câştigat : )

A fi parte a educaţiei unor copii şi să ştii că ai avut o mică contribuţie în formarea lor ca indivizi, fie că eşti sau nu părinte, reprezintă un pas important pentru oricine.

Aşa că daţi o tură până la cea mai apropiată poştă sau papetărie din oraşul vostru, cumpăraţi cea mai frumoasă vedere poştală pe care să aşterneţi câteva rânduri şi trimiteţi-o către prichindeii exploratori, la adresa:

VirtualKid
Gimnaziul“Romulus Guga”,
Strada Cernavodă nr.2,
Târgu Mureş, 540488, România

În plus, ne bazăm pe voi pentru depunerea şi susţinerea proiectului în faţa Comisiei din cadrul Ministerului Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Găsiţi mai multe detalii despre proiect pe : http://jumatati.blogspot.com/.

În încheiere şi cu speranţa că articolul v-a determinat să sprijiniţi Proiectul VirtualKid, vă las cu propunerea tăticului lui Ştefan Patriche, un material care ar trebui văzut de toată lumea, mai ales de către părinţi:

Forrest Gump: Despre tenacitate

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fx64OEvkUeU[/youtube]

 

Update: Mă gândeam ca pe lângă vederi, să înregistrăm scurte clipuri în care să povestim puţin despre oraşul din care trimitem cartea poştală 😉

Sursă foto: arhiva personală VirtualKid

Share

2 Comments

  1. oana says:

    Nancy, eu deja am pregătit o vedere 🙂

  2. Oana, si eu am gasit vreo doua pe acasa, care abia asteapta sa fie scrise si trimise 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.