Nu ne merităm ţara!
April 15, 2013
Muzică aleasă pentru inimi deschise
April 17, 2013

Pro și contra vopsitului acasă

healthy hairIrina – PRO

Încep prin a spune că, da, sunt de acord cu Ines într-o privință: în anumite circumstanțe, e mai bine să apelezi la un specialist. Dacă ai schimbat nuanțele ca pe șosete și te-ai trezit că ai părul tricolor, numai un specialist va ști cum să descurce situația. Dacă ai de reparat o greșeală comisă acasă sau dacă visezi la o nuanță cu mult mai deschisă de cea naturală, și atunci numai un specialist va ști ce și cum să facă.

Numai că există un lucru pe care nici cei mai specialiști dintre specialiști nu îl pot rezolva: părul deteriorat de la vopselele cu chimicale. Aici există un singur specialist: henna, henna, henna.

Dacă vă feriți de ea pentru că ați auzit multe povești „horror”, atunci haideți să luăm pe rând câteva mituri și să o demistificăm:

Henna îmi va face părul verde

Fals. Henna nu face părul verde niciodată. Produsele care fac părul verde sunt produsele promovate ca fiind henna, dar care conțin chimicale, săruri și alte nebunii. Le recunoașteți după varietatea de etichete („henna roșie”, „henna castanie”, etc) și după lista de ingrediente. Numai două ingrediente sunt acceptabile: henna și indigo. Ambele sunt plante sub formă de pudră și pot fi combinate pentru a obține o varietate de nuanțe. Dar henna pură e „lawsonia inermis” și nu are nimic altceva în compoziție.

Henna îmi va face părul portocaliu

Adevărat, dar nu obligatoriu. Henna vă va face părul portocaliu, numai dacă aveți părul blond sau foarte deschis. Pentru a evita părul portocaliu, se poate adăuga puțin indigo.

Henna îmi va arde părul

Fals. Numai henna „cea rea” de care vă spuneam la punctul 1 poate face asta, și numai dacă v-ați vopsit recent cu o vopsea normală (cu chimicale, adică).

Cu henna nu pot obține nuanța dorită

Ba se poate.  Mă vopsesc deja de câțiva ani cu henna și am fost și roșcată, și brunetă, și câteva nuanțe de mijloc. „Secretul” stă în a alege proporțiile ideale de henna și indigo, iar de asta vă veți da seama ușor după câteva vopseli. Mie mi-au luat două până am înțeles.

Într-adevăr, a te vopsi acasă cu henna presupune un pic de muncă la început, dar veți observa că nu mai trebuie să vă vopsiți decât o dată la 2-3 luni, că părul e sănătos, strălucitor și plin de volum, iar rutina vopsitului a devenit un răsfăț. Dacă vreți să vedeți o mostră, uitați cum arată părul meu când e roșcat: http://belva.ro/aventuri-roșcate/ Am menționat că acoperă și firele albe?

Ines – CONTRA

Eu sunt de părere că, oricât de mult ai crede că te pricepi la ceva, dacă nu ești expert, ai face bine să-i lași pe alții să acționeze. Uneori, chiar dacă tu ai impresia că ieși mai bine, că economisești timp, bani sau alte resurse, dacă gândești în perspectivă, s-ar putea să constați că nu e așa.

La fel e și cu vopsitul. „Ce e așa mare lucru?” ai putea să spui. Oricine poate să meargă la magazin, să cumpere o vopsea de păr, să o amestece cu niște oxidant și să o pună pe păr.

Totuși, în realitate, ți se pot întâmpla următoarele lucruri:

– Nu știi să alegi culoarea și îți iese ceva ce nu ți-ai dorit;

– Nu știi să aplici vopseaua și nu îți iese o culoare uniformă;

– Nu te pricepi să faci combinația bună și îți arzi părul.

De curând, am avut o experiență care m-a făcut să-mi dau seama că până și spălatul pe cap îl făceam greșit. Și, în momentul în care am văzut cât îi ia unei persoane care este specializată în așa ceva să aleagă vopselele (pe care le combină pentru a ieși nuanța dorită), de câtă migală ai nevoie pentru a te asigura că vopseaua este uniformă, că nu va zbura de pe păr la prima spălare, că iese la fel și la rădăcini și la vârfuri, am realizat că nu mă pricep. Și, dacă nu mă pricep, mai bine nu fac.

Sursa foto: linxqt.blogspot.com

Share

1 Comment

  1. Júlia says:

    La noi treaba e simplă și clară – eu o vopsesc pe mama (roșcată – păr scurt, dar foarte des), iar mama mă vopsește pe mine, brunetă, cu păr lung! Suntem mulțumite amândouă de rezultat și numai în cazul în care o să vreau să-mi schimb nuanța, numai atunci o să apelez la serviciile unei coafeze, dar deocamdată e ok așa, pentru că nu văd de ce ar trebui să dau niște bani în plus dacă tot ne descurcăm! Deci pro vopsitului acasă! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.