În cinstea micilor şi marilor bucurii
February 21, 2011
Ce este jobul pentru tine?
February 21, 2011

Primăvara sufletului meu

Ştiu că mai este destul de mult până ce primăvara îşi va intra în drepturi, dar eu deja mă gândesc cu nostalgie şi emoţie la anotimpul ce urmează. Mereu am spus că albul imaculat al zăpezii şi culorile ameţitoare ale primăverii sunt două din lucrurile pe care le iubesc cel mai mult.

Eu deja visez la vântul călduţ de primăvară ce adie lin, la primele firişoare de iarbă ce răzbat curajoase prin pământul încă îngheţat, la păsărelele ce îşi reiau timide cântecele, la razele soarelui care îmi mângâie chipul şi la florile multicolore care ne înveselesc viaţa.

Din păcate, eu nu sunt o persoană foarte optimistă. Nu pot spune nici că sunt exagerat de pesimistă, dar nu am fost niciodată genul de persoană care îşi spune în fiecare dimineaţă „O, ce zi minunată!” Cu toate acestea, primăvara întotdeauna mă transform. Sunt mereu veselă, mă bucur de fiecare zi, fără să îmi impun acest lucru 😛 şi am toate simţurile funcţionând la cote maxime. Simt, respir, văd şi aud primăvara prin toţi porii.

Lumea întreagă mi se pare mai frumoasă pentru că pot mirosi zambilele, freziile, narcisele şi lăcrămioarele, pentru că pot admira în voie mugurii copacilor şi mă pot încălzi sub soarele lunii mai.

Share

4 Comments

  1. Irina says:

    E un anotimp frumos primavara, dar eu tot iarna o iubesc mai mult cand ninge si e multa multa zapada 😛

  2. Andreea Marc says:

    Urăsc iarna din toate aspectele și aștept vara cu cea mai mare nerăbdare. Flori, căldură, ieșiri la munte și la mare, excursii cu cortul, plimbări în parc, fustițe și rochițe … gata, cred că e timpul ca iarna să își ia cizmele ei grele și să plece de aici!

  3. Andra says:

    Da, intr-adevar, e mai usor sa fii cu zambetul pe buze primavara. Nu e nici cald de te sufoci ca vara (groaznic), nici foarte ger ca iarna si nici deprimant ca toamna :)) In fine, cred ca orice anotimp are si parti bune si parti mai putin bune.

  4. […] pentru soare [ 0 ] April 11, 2011 | Ionela Bărbuță Eu ador primăvara. Este anotimpul cel mai optimist, în care buna dispoziţie, voioşia şi miile de culorile ne fac […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.