Când sfaturile sar la bătaie
September 15, 2014
Azi e zi de… pat
September 16, 2014

Prietenia nu are legătură cu iubirea

Am auzit deseori că în cuplu cei doi sunt prieteni mai întâi de toate. Am simțit că așa e normal de-a lungul timpului și am crezut vreme îndelungată în acest stereotip. Am ajuns însă la concluzia că, pentru mine, așa ceva e imposibil.

Doi oameni care se iubesc simt orice altceva în afară de camaraderie. Sincer, nu aș vrea ca partenerul meu de viață să îmi fie prieten. Am altfel de sentimente pentru prieteni și e total diferit față de ce îmi poate trezi cineva cu care aleg să îmi petrec viața. Cel puțin până pe la 70 de ani refuz să accept prietenie într-o relație de iubire.

E destul de probabil ca ceea ce vreau să fie imposibil însă până la urmă ce înseamnă normalitate? Ceea ce funcționează pentru tine și nu îl lezează pe celălalt.

Cred că atracția pe care o simți față de o persoană prima dată când o cunoști are legătura cu o mulțime de reacții chimice pe care ai dori ca un junkie să le păstrezi cât mai mult timp. Devii dependent de valul de senzații pe care ți le trezește și vrei să simți asta în fiecare zi. Impulsul de a nu-l lăsa să plece niciodată, dorința de a fi una și aceeași cu acea persoană, pasiunea pe care ți-o trezește și curiozitatea de a-i descoperi fiecare centimetru din corp ca să te poți familiariza atât de tare cu totul încât și când ești singur să îți poți imagina fiecare detaliu ca și cum e lângă tine, nu au legătura cu prietenia.

Zâmbetul și veselia specifică naivității că doar cei doi se iubesc cel mai mult pe pământ, dorința de a-i citi în ochi toată dragostea și de a-l privi încontinuu, tumultul specific care te face să vrei să fie totul perfect, teama normală să nu faci ceva greșit nu au legătura cu prietenia.

Dorința ca după o zi de lucru obositoare și stresantă să îți regăsești liniștea în brațele celui iubit, să simți normalitatea în căminul tău și echilibrul în intimitatea voastră nu au legătură cu prietenia.

În plus, nu cred că vrea nimeni să facă un copil cu un prieten. Însă e destul de posibil ca interpretarea mea pentru prietenie să fie diferită așadar, rămâne la alegerea fiecăruia cum vrea să fie în cuplu.

Nu cred în prietenie în cuplu dar cred teribil de tare în parteneriat!

Sursă foto: juganue.deviantart.com

Share

2 Comments

  1. Hmm, nu m-am gândit niciodată la acest aspect. Acum, ce-i drept, depinde foarte mult și cum vede fiecare prietenia. De exemplu, eu îl văd pe soțul meu și prietenul meu cel mai bun, deoarece când se întâmplă ceva lui simt nevoia să îi povestesc primul, cu el vreau să împart toate lucrurile și toate întâmplările, cu el mă consult când vreau să fac ceva. cum nu știu… e prietenie sau iubire? :p

  2. Cred ca e iubire insa doar voi doi puteti defini termenii relatiei 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.