Şniţele gustoase de dovlecei
June 14, 2011
Eşti sau nu bărbat?
June 15, 2011

Prieteni de conjunctură

Îmi dau seama că, din ce în ce mai mult, sunt înconjurată de prieteni de conjunctură și că prieteniile alea din liceu, atunci când împărtășeai totul cu colega de bancă și nici prin cap nu-ți trecea că veți putea fi vreodată despărțite, s-au cam pierdut. Acest lucru nu înseamnă că, dacă ne întâlnim, nu putem reînvia atmosfera de altădată și nu ne putem spune verzi și uscate, așa cum făceam când eram mici. Înseamnă doar că fiecare dintre noi a plecat pe un alt drum, a intrat într-un alt anturaj, s-a înconjurat de alte activități și, implicit, a întâlnit noi prieteni.

Prietenii de conjunctură nu sunt mai prejos decât cei pe care ți-i făceai când erai mică și stăteai cu fundul pe scările din fața blocului. De fapt, acum, privind înapoi, îi poți considera și pe aceia prieteni de conjunctură. Sunt oamenii pe care îi întâlnești datorită facultății, datorită jobului, datorită vacanțelor. Și sunt niște oameni la fel de frumoși, așa cum erau cei din copilăria ta, cu care poți vorbi tot felul de lucruri, dar de care nu te mai legi așa de mult, cum făceai odinioară.

Nu cred că este un lucru greșit să ai astfel de prieteni. La cât de des ne schimbăm obiceiurile, joburile, hobby-urile, ar fi culmea să încerci să ții cu dinții de o prietenie. Cel puțin,așa cred eu. Tot ceea ce pot să fac este să mă bucur cât pot de mult de prietenii pe care îi am acum și să sper că, în viitor, voi avea alții, la fel de buni.

Sursa foto: Flickr.com

Share

1 Comment

  1. lorelaylilu says:

    Nu ai nevoie de prea multi prieteni.Unul e de ajuns,dar adevarat(cam putini in ziua de astazi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *