calorifere
Calorifere din fontă sau calorifere din aluminiu?
February 27, 2017
it
Piața de IT din România, un sector care crește atât de frumos la nivel global
February 28, 2017

Povestea cizmarului

Ştiţi vorba din bătrâni care spune „Nici cizmar cu ghete bune, nici croitor cu haine noi”, da? Am fost vreo 10 zile în concediu medical, trebuind să stau mai mereu întinsă… am crezut că înnebunesc în casă. Eu sunt omul care militează pentru analizele anuale obligatorii, pentru controalele de tot felul, o dată pe an, sunt pentru prevenţie, ce mai!

Ei, uite că tura asta am fost ca cizmarul cu ghetele rupte – am tot amânat rezolvarea unei probleme apărute în luna a şaptea de sarcină, adică acum vreo 3 ani. De frică, din lipsă de informaţii legate de medici şi rezolvarea problemei şi cu speranţa că „rezolv şi fără să merg la doctor”. După 2 ani jumate de încercări de tratamente care mai de care, am găsit un medic specialist şi am mers la consultaţie.

Aşa am descoperit că problema mea era mult mai mare decât credeam şi că tratamentul va fi unul de durată şi uneori dureros. Statul la birou şi circulaţia proastă nu m-au ajutat deloc şi după ultima consultaţie, a apărut o reacţie inflamatorie urâtă tare, care s-a soldat cu stat în pat zile bune.

Dimineaţa vin la birou cu speranţa că voi putea să-mi termin ziua de lucru şi cu bucuria de a fi ieşit din casă! Azi dimineaţă, băieţelul meu m-a tras de mâna să mă aşez pe canapea, apoi m-a împins uşor ca să stau întinsă. Până şi el a înregistrat că eu aşa am stat în ultimele 2 săptămâni. Să nu mai spun de pastilele pe care a trebuit şi trebuie să le mai iau măcar încă vreo 20 de zile.

Aşadar, dragii mei, nu faceţi ca mine (sau ca cizmarul)! Mergeţi la medic şi trataţi corespunzător orice problemă aveţi, pentru că nefăcând nimic şi sperând că „va trece de la sine”, o puteţi agrava. Chiar dacă nu se vede sau nu vă daţi seama decât când e târziu tare.

Mai bine preveniţi decât să trataţi şi mai bine trataţi când trebuie, decât să staţi acasă în concediu medical!

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.