Pe unde fugim de-acasă: 1. Cu moto la Chişinău
October 8, 2014
Azi e pentru mama
October 10, 2014

Povestea bunică-sii

a78abe9a6b1068692db7654b5c68d603Tare mândră ar fi fost bunică-sa să-și țină în brațe mândrețea de nepoată, mai ales că avea deja un nepot și încă unul pe drum..

Îmi amintesc cum îmi povestea ce mult și-a dorit ea să aibă o fată și că spunea tuturor ca va avea o fată, chiar dacă acum aproape trei decenii nu puteai afla sexul copilului decât la naștere. Odată, ne-am întâlnit pe stradă cu o prietenă de-a ei cu care nu se vazuse de cand era însărcinată cu mine și ea a exclamat cu ochii boldiți la mine: “deci tu ești fata”! Și mi-a povestit că de încântarea maică-mii și-a dorit și ea pe urmă o fetiță și a avut-o.

Mai acum doi ani, îmi spunea să-i fac și ei o nepoata că trece vremea și n-o s-o mai apuce, iar eu o apostrofam să nu mai vorbească prostii, că o sa ne fugărească de numa’, pentru că i-o aducem toată ziua pe cap și să o mai lăsăm în pace să respire. Și n-a mai apucat-o..

Ar fi iubit-o de să rupă o bucățică din ea, de drag!

Și ca să nu mai doară prea tare, mă gândesc ca ne așteaptă acasă să venim s-o vadă, dar mai amânăm puțin momentul. I-am pus și numele ei, Eusenia, ca să știe și ea și fiică-mea, că a fost un om prețios, care ar fi meritat să aibă bucuria să-și cunoască și iubească următorii doi nepoți.

În câte momente din cele aproape două luni scurse deja, nu m-am întrebat și nu mi-am imaginat scene întregi despre cum ar fi fost, dacă ar fi fost.

Cum și-a dorit ea de tare o fată, așa mi-am dorit și eu una și am stiut ca o voi avea, încă dinainte să aflu, și o am.

Mă cercetez uneori în poze sau în oglindă și o văd pe ea, că semănăm leit, iar acum o vad pe cea mică că-mi seamănă și că a moștenit gena bunică-sii și tare-s mandră și bucuroasă, așa era și ea și ar fi fost încă. M-aș bucura să știu că totuși stie de noi, ne iubeste si-i e drag de noi.

Bunica, mama mamei, n-a vrut să plece până nu m-a adus mama de la Iași să mă vadă și să se stingă apoi împăcată în brațele mamei mele. Îmi povesteau surorile mamei cu oarece invidie dar și cu un strop de admirație, că atunci când venea bunica la Iași, tragea mai mult la noi și avea un soi de ritual cu mama și își savurau cu nesaț clipele de împreună.

S-au cusut pe linie maternă două relații speciale, “mamă și fiică” și sper să fiu și eu co-autoarea celei de-a treia, împreună cu nepoata și strănepoata primelor două.

Sursă foto: Pinterest

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.