nostalgic-mother
De când sunt mamă, mi-e dor să…
November 3, 2016
#Iași
November 7, 2016

Porția de dragoste de la 5 la 7

Nu, nu este vorba despre vreo telenovelă sau un serial pe care îl urmăresc în acest interval orar. Este un film foarte simpatic, o combinație reușită între comedie, dramă și romantism. Un film ce a reușit să mă surprindă, cu o distribuție bine aleasă și un fir narativ care m-a amuzat și m-a făcut să exclam de mai multe ori “Nu creeeeeed!”.
5 to 7 este titlul original al filmului din 2014, premiat la Traverse City Film Festival. L-am descoperit întâmplător, căutând împreună cu soțul meu un film ușurel pentru ritualul nostru de duminică seara , când vizonăm ceva împreună, ronțăind popcorn, cu pisica torcând lângă noi. Acel moment când savurezi calmul, confortul și liniștea de acasă.
De obicei nu ne oprim la comedii romantice, deși pelicula nu se încadrează în categoria asta. Ideea e că ne-a intrigat scurta prezentare: “O întâlnire întâmplătoare pe străzile din Manhattan îl atrage pe tânărul scriitor Brian într-o pasională poveste de dragoste cu o franțuzoaică. Problema? Ea este măritată și se poate întâlni cu el doar între orele 17 și 19.”
Brian, un tânăr scriitor aspirant este fascinat de frumusețea lui Arielle, un fost fotomodel, o femeie sofisticată, care este soția unui diplomat francez. O întâlnește în fața Hotelului St. Regis din Manhattan, iar în una din camerele acestuia se va consuma mare parte din relația lor. Schimbă câteva vorbe în timp ce fumează o țigară și lucrurile încep să se lege, curiozitatea de a descoperi mai mult unul la celălalt intensificându-se și astfel cei doi încep o aventură.
Chiar dacă Arielle e mai în vârstă decât el, este căsătorită și are doi copii, Brian este atras de ea și toată situația este în contradicție cu valorile și tradițiile lui și ale părinților săi care acceptă cu greu relația. Chiar și așa, mama lui Brian este fericită să îți vadă fiul îndrăgostit și adorat de o femeie frumoasă și decide să nu se opună dragostei.
Cei doi petrec timpul împreună în intervalul stabilit de la 5 la 7, iar Brian ajunge să îl cunoască pe soțul franțuzoaicei, să fie invitat în casa lor la cină, să îi cunoască pe copiii acestora și chiar pe amanta diplomatului. Totul se petrece în mod cu totul surprinzător și cu viteză, iar ascensiunea lui ca scriitor este influențată de relațiile pe care le dezvoltă cu oameni din domeniu pe care îi întâlnește în casa lui Arielle.
Cum era de așteptat, Brian începe să își dorească mai mult de la relația lui cu frumoasa franțuzoaică, mai mult decât cele 2 ore petrecute zilnic împreună. Astfel decide să îi ceară să devină soția lui, iar el să devină tată vitreg pentru cei doi copiii ai ei.
Este poate una din cele mai importante decizii din viața fiecăruia din ei. Dacă Arielle acceptă sau nu propunerea lui Brian de a-și schimba viața în totalitate, vă las pe voi să descoperiți. Merită să urmăriți povestea până la final și sper că vă va surprinde în mod plăcut prin concluziile la care ajung cei doi.
Așadar, pentru că tot e vineri și week-end-ul e chiar după colț, vă recomand acest film pentru o seară relaxantă în doi. În cazul în care eu nu am fost suficient de convingătoare, vă las și trailerul pentru a vă stârni curiozitatea prin imagini.

 

Sursa foto: www.aflamyonlinee.com

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.