Astăzi mă distrez
April 10, 2014
3 invenții care ne-ar face viața mai ușoară
April 14, 2014

Pisicile noastre ne salvează viața. Vezi cum

Acum vreo doi ani am rămas singură într-un apartament foarte mare. Ca să nu mă arunc de pe geam (lucru destul de ineficient pentru că stau la etajul unu), mi-am luat pisică. Mai multe despre aventura asta aici. Dar nu știam ce efecte nebănuite ar putea avea asupra mea…

1. Am pesică deci sunt dișteaptă

Un studiu condus în Marea Britanie a arătat că oamenii cu diplome de facultate au o probabilitate de 1.36 de ori mai mare să dețină pisici. Explicația este simplă, oamenii educați au mai puțin timp pentru a plimba sau a sta cu un câine, dar au totuși nevoia de companie.

smartcat

2. Voi trăi mai mult

Proprietarii de pisici au un risc mult mai mic de a muri din cauza bolilor cardio-vasculare, care sunt cauza numărul unu de moarte în Europa. Felina mea, prin reducerea stress-ului cotidian, mă protejează de infarct, vase pocnite prin creier și alte pericole aduse de anxietățile, enervările și frustrările zilnice.

drcat

 

3. Oasele mele sunt mai puternice

Nu se știe exact de ce pisicile torc. Știm că torc și când sunt fericite, dar și când sunt rănite. Veterinarii consideră că torsul pisicilor are efect de auto-vindecare, mai ales asupra oaselor.

Dar mai nou se sugerează că aceleași efecte ar putea fi obținute și la oameni. Frecvența torsului pisicilor (25-50Hz) aparent ar putea fi benefică pentru grăbirea reparării oaselor în caz de fracturi sau osteoporoză. Studiile sunt încă incipiente, dar rezultatele sunt promițătoare.

4. Dacă aș fi bărbat, aș avea harem

Aparent bărbații care au pisici sunt mai atractivi pentru femei. Rezultatele unui chestionar din Marea Britanie au arătat că 90% din femeile singure consideră că bărbații cu pisici sunt mai „drăguți”.

5. Dacă aș avea copil, și el ar fi mai sănătos

Știința convențională spune: „cu cât te expui mai puțin unui alergen, cu atât vei fi mai puțin alergic”.

Știința modernă spune: „FALS!”

Recent am văzut o prezentare care arăta cum expunerea în primele șase luni de viață la arahide scade riscul de alergii la alune. Același principiu se aplică și la pisici. Copiii crescuți în case cu pisici în primul an de viață au aproape jumătate din riscul relativ de a dezvolta alergie la pisici ca adulți.  

funny-cat-loves-baby

6. Crește riscul de suicid și moarte infantilă…stai CE? Ah, phew, numai dacă nu sunt atentă!

Pisicile au diverși gărgăuni care pot crește în ele. Cel mai periculos este Toxoplasma gondii, un parazit care își elimină ouăle prin caca de pisică. De acolo ajung în orice are contact cu fecalele, în apartament litiera, la casă, solul, apa etc. Boala se numește toxoplasmoză. La adult arareori se manifestă. În pericol sunt cei cu un sistem imunitar compromis (bătrânii de exemplu) unde se poate manifesta cu delir, halucinații, tendințe suicidare și simptome de răceală. În același timp, se poate transmite la făt de către gravidă.

Cum reușim să NU ne infectăm? Prin niște precauții simple (vis-a-vis de pisică):

  • schimbatul litierei des
  • spălatul pe mâini după schimbatul litierei
  • ținutul pisicii în casă
  • hrănitul pisicii cu carne gătită

 

Dragele mele, după cum vedeți, a avea o pisică nu e numai haios, interesant și foarte obsesiv, dar este și foarte sănătos!

Surse foto: nannymcfur.ca, politedissent.com, dumpaday.com, wordpress.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.