Cea mai frumoasă carte din lume. Povestea nr. 1
November 20, 2012
Eu aleg să fiu deșteaptă
November 21, 2012

#Piniasi, Mândria de a fi ieșean!

M-am trezit într-o sâmbătă dimineață emoționată ca un copil de clasa a III a care se pregătește de o excursie în jurul Iașului.

Nu știu acum, cu toată accesibilitatea și deschiderea către Europa, dacă mai e acel sentiment pe care îl trăiam la începutul anilor ’90 când cu mic cu mare, din clasele primare, ne grăbeam spre autocar să prindem loc la geam, pregătiți fiind de un drum ce ni se părea lung și departe de casă.

Astfel, m-am grăbit să prind mașina pe care aș fi vrut să o conduc în prima zi.

#Piniasi ne-a oferit 2 mașini SEAT – Leon și Ibiza. Evident, o voiam pe prima de 125 CP care arăta impunător în parcarea de la Moldotrans Auto. Am tras la sorți și am avut noroc!

Deoarece criteriile mele sunt poate mai diferite decât ale unui bărbat, m-a impresionat confortul din Seat Leon, mulțimea de butoane care îmi dezvăluiau tot felul de facilități, senzorii de parcare, sistemul audio dar și puterea de care dă dovadă această mașină atunci când strada o permite.

Așadar, am urmat ghidul, Icar Tours, care ne pregătise deja o serie de obiective de vizitat. Am rămas surprinsă de unele modernizări de care nu aveam habar în instituțiile din Iași- cum ar fi cele de la Muzeul Universității, Muzeul Unirii, Muzeul Poni – Cernătescu însă și de lipsa sau întârzierea unor fonduri pentru Casa memorială a lui Vasile Alecsandri, Castelul de la Miclăușeni ori Palatul de la Ruginoasa ( despre care ne-a spus domnul de la intrare că vor să-l deschidă totuși pe 24 Ianuarie!).

Alături de cel mai tare grup pe care puteam să-l găsesc, am ascultat povești frumoase din istoria orașului în care stau, am fost impresionată de pasiunea cu care încă se mai fac prezentări în muzee, m-am încărcat cu energia pe care o regăsești în însemnări vechi și pe care o pierzi deseori pe străzile în continuă asfaltare.

Iașul înseamnă mai mult decât tot ceea ce văd iar faptul că mi s-a confirmat ceea ce știam deja mă face să nu regret nici o clipă că am rămas aici!

Vă recomand să vedeți pozele pe DreamStudio pentru a întări recomandarea de a vizita, a vizita, a vizita!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.