marele gatsby
Marele Gatsby, o poveste frumoasă despre dragoste, prietenie și bani
May 29, 2017
bani
Când alergăm ca hunii și nebunii după bani
May 30, 2017

Ați auzit de cuplurile cu o singură personalitate?

personalitate

Știți cuplurile alea de sunt peste tot împreună, fac totul împreună și au toate lucrurile la comun? Cuplurile alea de folosesc același cont pe Facebook cu numele amândurora, de parcă ar fi o singură persoană și, eventual, au la profil fotografia cu ei doi mire și mireasă, deși nunta lor a avut loc în urmă cu mulți ani? Uite, chestia asta nu o înțeleg eu, oricât de deschisă aș fi la toate tipurile de gândire din lume! Înțeleg că e iubirea mare, că fluturașii zboară, că viața e roz, dar fiecare om are personalitatea lui, nevoile lui și spațiul lui. De ce să le amesteci chiar atât de tare și să pierzi tocmai unicitatea fiecărui om?

M-am întâlnit recent cu un astfel de cuplu la un eveniment. Și mărturisesc că nu am auzit în viața mea o discuție mai siropoasă. Stăteau botic în botic de parcă, dacă s-ar fi întors un pic, li se tăia cordonul de oxigen și se țineau de mână și de braț, ca și cum nu ar fi putut merge singuri sau de parcă s-ar fi apărat reciproc de restul lumii. Nu știu care restul lumii, că oricum parcă nu mai vedeau nimic în jurul lor!

El: Ce mâncăm când ajungem acasă?
Ea: Ce vrei tu, puiule!
El: Trecem, luăm copiii și facem repede ceva?
Ea: Sigur! Vrei să îți gătesc paste de alea de care îți plac ție?
El: Da, ar fi perfect! Chiar aș mânca niște paste de alea bune cum faci tu!
Ea: Le fac așa de bune, pentru că le fac cu dragoste pentru tine!
El: Știu! De asta te iubesc eu pe tine!
Ea: Și eu te iubesc, pui!

Și când tocmai mă pregăteam să părăsesc scena cu ochii dați peste cap de la atâtea dulcegării, aud:

El: Știi, chiar voiam să-ți spun de dimineață! Ție îți stă parcă mai bine cu ceasul nostru decât îmi stă mie. Poate ar trebui să îl porți numai tu pe ăsta!

Moment în care m-am sprijinit bine de masă și nu am mai rezistat. Oamenii ăia chiar împărțeau totul, inclusiv ceasul de mână. Era, ce-i drept, un ceas de mână de ăsta, unisex, dar totuși! Ideea la lucrurile unisex e că pot fi purtate atât de femei, cât și de bărbați. Dar nu cred că s-a gândit nimeni (până acum) să își ia un produs per cuplu și să îl poarte amândoi, cu rândul!

Mă întreb până unde merge împărțeala asta în astfel de cupluri! Adică, ce fac? Mănâncă din aceeași farfurie, se spală cu aceeași periuță de dinți și îmbracă aceleași perechi de chiloți? I-am întrebat de ce poartă același ceas și mi-au spus, ca doi porumbei, că se iubesc foarte mult și că nu pot trăi unul fără altul. Că trebuie să aibă tot timpul ceva ce ține de amândoi. Că e frumos să împartă lucrurile și să nu uite niciodată că sunt un singur suflet!

Am vrut să le spun că ei sunt de fapt doi oameni diferiți și că e foarte sănătos într-un cuplu ca fiecare să-și vadă de treabă, că unele lucruri se fac împreună, iar altele separat, că fiecare om are nevoie de intimitate, de independență, de exprimarea liberă a propriei personalități. Și nu e nicio tragedie dacă simți sau chiar faci asta! Nu oi fi eu psiholog, dar am citit câteva cărți la viața mea și am trecut prin destule experiențe cât să știu că nu e prea ok să amesteci chiar atât de tare lucrurile!

Dar, cum nu e singurul caz pe care l-am observat în ultima perioadă la unele cupluri, presimt că, în curând, pe aici, vom vedea filtre și categorii de genul „femei”, „bărbați”, „copii”, „unisex” și „cupluri cu o singură personalitate”.

Foto: costumeexpress.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.