A început Incubatorul de condeie
October 4, 2010
Iubește-mă … dacă îndrăznești!
October 4, 2010

Permissive law system

Acum două săptămâni am fost la Empower Live, ediție la care a fost invitat să vorbească Aldous Mina care, printre altele, este și voluntar dezvoltare instituțională la United States Peace Corps (dar asta este altă poveste). Mai pe undeva pe la final, Al ne-a întrebat ce oportunități ne oferă România.

S-a lăsat un moment (lunguț) de tăcere, după care singura oportunitate pe care am fost în stare să o găsim a fost ”permissive law system”.

Mi-a fost rușine.

Chiar să nu existe nicio oportunitate pe care România să ne-o poată oferi?

Share

5 Comments

 1. Irina says:

  am fost prin multe locuri (ca mi-e drag sa ma plimb), dar nu pot spune cu mana pe inima ca am gasit ALTUL in care sa vreau sa ma mut de maine.

  mie Romania imi ofera oportunitatea de a-mi pune in practica ideile (ca un fel de “totul e posibil aici”); prin faptul ca nu are un sistem foarte batut in cuie – imi lasa loc de creativitate; prin faptul ca mentalitatile oamenilor ii incurca, imi da mie de lucru, sa ii ajut sa isi gaseasca unele mai luminoase; si mai am cateva pe lista, incheind poate cu faptul deloc de neglijat pentru mine ca pot vorbi in limba in care gandesc. Dar na, eu sunt asa, mai optimista de felul meu; poate ilegal de optimista, daca in Romania nu am avea, cum ai zis, “a permisive law system”:).

 2. Etienne says:

  outchh…asta doare… chiar nu m-am gandit la asta poana acum desi simt, sufar, stiu ca e totul aiurea. De multe ori cand te gandesti la persoana ta e foarte greu sa-ti definesti defectele desi stii ca ele exista, in schimb cand traiesti in RO, incepi sa resimti tot mai acut toate aceste probeleme. Sambata senzationalul d-nul BOC iese la TV si spune ca vine cu masuri anticriza si ca va da 10.000 de euro tinerilor ce-si deschid o afacere, iar pentru asta a alocat 1 mil de eur. Facand un calcul ajungem doar la 100 de oameni ce vor beneficia de acest ajutor daca impartim la 41 de judete + bucuresti ne dam seama ca vor fi 2 oameni din fiecare judet ce vor beneficia de acest “fond”. Daca ei gandesc ca asta va aduce un impact major economiei, inseamna ca ori eu sunt tamp si numai gandesc, ori astia incep sa exceleze in prostie si incopetenta.

 3. Ines Prodan says:

  @Irina: da, cam la fel, într-o lumină pozitivă, a fost pusă și atunci acea sintagmă. Iar tot ceea ce spui tu este minunat, numai că este o modalitate de a transforma cumva răul în bine. Totuși, ceva BUN de la început nu există?

  @Etienne: ia să vedem cum ne vom folosi de acest ”permissive law system” pentru a întoarce asta în favoarea noastră. Oare se poate?

 4. Etienne says:

  Era un principiu “Daca vrei sa reusesti sa faci ceva nu trebuie sa fii impotriva sistemului, ci sa te adaptezi”, dar….nu poti favoriza sistemul in toate greselile lui si sa gasesti portite peste tot, mai era o vorba “la orice lege apare poti gasi foarte simplu cel putin 3 moduri de a o incalca, fara a fi sanctionat”.
  De aici apare o involutie a societatii romanesti care ne duce spre regres. Cateodata parca mai vrei sa fie lucruri si asa cum ar trebui, si nu cum neaparat doresti. E un lucru prea ciudat sa profiti mereu pe baza ca sistemul e permisiv, nu arata prea multa personalitate din partea cuiva.
  De asta si acum sistemul medical e 0, economia sufera, anagajatori prefera sa-ti dea un salar mai mic si diferenta prin bani la negru pentru ca sunt taxele mari, nu toate magazinele dau bon fiscal, etc etc…infrastructura deficitara, si multe, multe altele.
  P.S. a inceput sa ma doara capul numai ca ma gandesc la astea.

 5. […] This post was mentioned on Twitter by ines prodan, Ionut Maxim. Ionut Maxim said: Permissive law system – http://belva.ro/permissive-law/ – oportunitati in Romania ? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.