munca
Ce înseamnă muncă pentru un român?
January 11, 2017
adam si eva
Dragostea adevărată și imposibilă de la Adam și Eva
January 15, 2017

Pentru 2017 vreau liniște!

liniste

Nu știu cum vi s-a părut vouă, însă mie 2016 mi s-a părut un an mult prea zgomotos. Un an cu alegeri parlamentare, cu tabere pro și anti și așa cum scriam într-un articol acum ceva timp, până și lumea mamelor este împărțită în tabere și bisericuțe.

În esență, mult, foarte mult zgomot de fond de care m-am lăsat acaparată fără să vreau. E suficient să deschid laptopul sau televizorul. E suficient să navighez pe Facebook, de exemplu și deja văd cum toată lumea se bate în argumente pe orice subiect, oricând, oricum, chiar nu mai contează discuția. Devine foarte obositor când ajungi să asiști la tot felul de bătălii fără rost.

Așa că eu personal am hotărât să nu mai deschid televizorul sau să-l las pur și simplu pe filme sau documentare. Am decis să-mi dezinstalez aplicația de Facebook de pe telefon ca să nu mă mai las acaparată de fel de fel de notificări. Am decis să nu mai port discuții contradictorii cu oameni care vor doar să-mi demonstreze că ei au dreptate și eu nu. Este irelevant cine are sau nu dreptate, fiecare ființă umană are propriul adevăr subiectiv.

În 2017 și pentru restul anilor ce vor urma, vreau:

Să fiu prezentă aici și acum. Doar prezentul ne este dat. Trecutul e o amintire. Viitorul e incert. Dacă sunt acasă vreau să dedic timp familiei. Dacă sunt în oraș vreau să dedic timp oamenilor alături de care mă aflu. Dacă sunt la serviciu sau lucrez la ceva să fiu acolo minte și trup.

Să zâmbesc, pur și simplu. Tuturor ne este greu și fiecare dintre noi poartă o luptă interioară cu ceva ce ne râcăie zi de zi, de aceea un zâmbet, un mulțumesc, un te rog nu costă nimic. Am uitat să fim pur și simplu politicoși unii cu alții, nu mai zic de generozitate și empatie.

Să-mi recapăt încrederea în oameni. Vreau să cred că fiecare dintre noi este în esență bun, altfel n-aș mai putea funcționa cum trebuie. Nu știu dacă e naivitate, nu știu dacă e optimism nebun, dar e ceea ce-mi doresc.

Să am răbdare. Mai scriam într-un articol despre fiica mea și cum m-a învățat ea că pot avea răbdare. Vreau și mai multă! Până acum am fost într-o alergătură continuă după câte ceva. Vreau să mă opresc și să mă bucur de ceea ce am, fără a renunța să visez.

După cum vedeți, nu mi-am propus să slăbesc, să fac mai mulți bani, să călătoresc în țări exotice. Consider că dacă eu sunt OK cu mine, le pot face și pe acestea. În esență, vreau liniște pentru că simt că am obosit.

Sursă foto: kudika.ro

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.