Azi e pentru Furious 6
October 7, 2014
Povestea bunică-sii
October 9, 2014

Pe unde fugim de-acasă: 1. Cu moto la Chişinău

ChisinauPrima dată când am fost doar noi doi la Chişinău (bărbosul şi cu mine, adică) am intrat din întâmplare într-un restaurant uzbek de care ne-am îndrăgostit, aşa că ne-am promis că vom reveni. Zis şi făcut: după negocieri cu mama, am lăsat odorul la ai mei şi-am fugit de-acasă două zile. Bine… de fapt au fost doar 29 de ore, dar totuşi!

Înainte de toate trebuie să vă spun că noi nu ne luăm concediu, ca restul lumii. Unu la mână, bărbosul are concerte în week-end mai tot anul, doi la mână, eu mă plictisesc după 3-4 zile de vacanţă la rând! Da, probabil îmi lipseşte o doagă, dar asta e (ţin minte că în 2007, la ultra all inclusive într-un super resort din Antalya, am reuşit să mă trezesc dimineaţa la 8 (!!!) ca să merg la sală, doar-doar îmi mai ocupam timpul cu ceva).

Revin la Chişinău şi la mica noastră escapadă pe motor. Am ieşit pe la Albiţa (am ales drumul scurt la dus, cu gândul că facem un ocol mare, poate şi prin Soroca, la întors) şi duşi am fost. Chişinăul e un oraş fain, mai ales pentru că este plin de verdeaţă. Să nu uităm că este o capitală, care nu scapă de traficul specific şi şoferii prosti/nebuni. E greu tare cu semnalizarea iar dacă nu te prinzi cam care-i treaba cu sensurile unice şi nu ai un minim simţ de orientare în spaţiu (care mie îmi lipseşte cu desăvârşire), rişti să vrei repejor acasă. Cheia succesului este să te plimbi cu taxiul, chemat însă prin telefon (30-40 de lei moldoveneşti pentru o cursă, indiferent de distanţă) ca să nu ai surprize neplăcute!

29 de ore trec foarte repede, aşa că după un prânz fenomenal la restaurantul nostru preferat (Caravan îi zice) şi o seară la o vodcă şi-o vorbă (în română, în engleză şi, bucuria mea, în franceză) cu prieteni vechi şi noi, duminica veni cu vizita la târgul de handmade şi vechituri din centru, şi drumul cel lung către Iaşi, prin vama de la Sculeni. Până acolo însă am descoperit două lucruri:

  1. Sarcina mi-a modificat picioarele, aşa că ghetele mele moto s-au transformat în menghine.
  2. Drumul de la Chişinău către Sculeni, prin Bălţi, este oribil chiar şi pe motor.

De vă încumetaţi totuşi să îl parcurgeţi, treceţi prin centrul oraşului Făleşti şi veţi avea o mare surpriză când veţi descoperi statuia lui Lenin, într-un oraş împânzit de bannere cu mesaje patriotice moldoveneşti!

Nah, e nevoie de de toate ca să faci o lume, zicea cineva…

Sursa foto: Anna Constantinova

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.