Ce-şi doresc … bărbaţii?
May 17, 2012
După o zi proastă la birou, o ieşire între fete e terapie curată!
May 18, 2012

Părinții care își iau copiii în concediu sunt niște altruiști

Da, știu, iarăși vine Ines cu intervențiile ei insensibile la adresa copiilor, vorbind pur teoretic și neavând nici cel mai mic indiciu despre ce înseamnă să ai copii. You can hate me!

Oricât de multe sprâncene ridicate ar genera acest articol, trebuie să o spun: părinții care își iau copiii în concediu sunt niște altruiști, mai ales dacă acești copii sunt mofturoși, exagerat de gălăgioși și nu ascultă de vorbă bună!

Acești părinți sunt niște altruiști pentru că, în mărinimia lor, se gândesc să le mai ofere și vecinilor de la bloc sau de acolo unde locuiesc ei, în mod normal, o bine meritată pauză. O pauză în care vecinii să poată dormi, să se poată auzi între ei fără să ridice vocea, să poată citi în liniște o carte și chiar să apuce să spună că s-au relaxat.

Pentru câteva zile părinții altruiști se gândesc să le facă un mare cadou vecinilor și să mai mute sursa de țipete și de “vreau ciocolată ACUM”-uri într-o altă parte, lângă alți oameni care poate că nu au ghinionul unor astfel de vecini la ei acasă, dar au alte ghinioane, cum ar fi: joburi solicitante, stres ridicat, tot felul de oameni cu care intră în contact timp de cinci zile – ghinioane care necesită măcar două zile de pauză la finalul săptămânii. Acești oameni, dacă sunt suficient de ghinioniști, vor da, la finalul de săptămână mult așteptat, peste țipete și “vreau ciocolată ACUM”-uri nesolicitate.

Totuși, acești oameni, în încercarea lor disperată de a închide un ochi în timpul amiezii, se consolează cu gândul că, undeva într-un alt colț de țară, există niște oameni fericiți care acum pot dormi.

Da, am fost într-o excursie la final de săptămână.

Sursa foto: carrottspc.com

Share

2 Comments

  1. Catalina says:

    da, mă pregătesc și eu cu groază pentru la vară 🙁 nu e numai de copii, că eu îi iubesc și nu mă supăr pe ei dacă sunt puțin obrăznicuți, deși unii sunt de-a dreptul insuportabili – din vina părinților, clar, ci e mai ales din cauza mamelor care urlă constant la ei și a taților care îi înjură…

  2. Mihaela says:

    Bine zis Catalina .Un copil mofturos si galagios este asa din vina parintilor care nu stiu sa asculte ,sa iubesca neconditionat ,nu stiu sa educe etc.Copii chiar nu au nici o vina pentru ca adultii nu stiu sa se comporte ca niste parinti iubitori si responsabili.Dar daca aceste sentimente nu vin din inima nu vei reusi sa inveti iubirea din nici o carte .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.