Tu vrei să ai copii?
October 28, 2010
Voi ce faceţi în 2015?
October 28, 2010

Bărbaţii şi parbrizele

Observ cu uimire că mai toţi bărbaţii din viaţa mea sau cu care interacţionez la un moment dat prezintă o atracţie inexplicabilă penru pabrizul maşinii mele.

La început, am crezut că doar el este bărbatul ciudat din viaţa mea care, de fiecare dată când ajungem într-o benzinărie, după ce pune benzină, înşfacă treaba aia de spălat geamuri şi începe să-mi frece parbrizul.

Numai că în seara asta am observat că şi tata a făcut acelaşi lucru; nici bine nu am ajuns în interior să plătesc, că tata, hop, cu “mopul” ăla în mână, spălându-mi parbrizul vioi.

N-am încercat încă acest experiment pe frate’meu, dar presupun că oricum n-o să meargă pentru că frate’meu, din principiu, nu ar spăla ceva ce îmi aparţine, fie el şi un parbriz.

Eu, totuşi, nu înţeleg două lucruri:

1. De ce îl spală? Nu e ca şi cum parbrizul ar fi partea cea mai murdară din toată maşină. De fapt, la câte straturi de noroaie am eu pe maşină, cred că parbrizul este partea cea mai curată. În plus, după ce dă cu mopul ăla plin cu soluţie, încep să şiroiască nişte “râuşoare” urâte pe laterală iar noroaiele şi praful se înmoaie.

2. De ce numai parbrizul?

Pe viitor, eu am o sugestie: pentru că nu aş putea vreodată să-ţi infanez pornirile, ai putea, de exemplu, să te gândeşti că ştergătoarele de parbriz sunt cele mai eficiente (pentru că sunt foarte lungi). Luneta, în schimb, nu are aşa un noroc. Deci propun să ne concentrăm pe lunetă! 😀

Share

14 Comments

 1. Hmm … te tii de glume? Poti sa ai toata masina varza, dar parbrizul trebuie sa fie curat ca sa fii in siguranta in trafic.

  Ce parere ai de teoria asta? 🙂

 2. Ines Prodan says:

  Cred că nu m-am făcut înțeleasă: parbrizul meu ESTE curat. Am niște ștergătoare foarte lungi și am și soluție de curățat parbrizele care își face treaba bine.

  Pe de altă parte, ai nevoie și de lunetă curată, tot pentru siguranța în trafic… și de oglinzi laterale curate. Dar să rămânem la lunetă :D.

  Ce părere ai despre teoria asta? 😛

 3. Lidia says:

  Cred ca nu stai destul de mult timp in benzinarie cat sa aiba timp sa ajunga si la luneta:)
  Pentru ca, cei la statie, cat stau inauntru si platesc imi spala toate geamurile. De cele mai multe ori imi prezinta si super oferta lor de la spalatorie:). Le explic ca stiu si eu ca-i murdara si plec mai departe cu geamurile luna:).

 4. Ines Prodan says:

  Pfoai, mie niciodată nu mi-au prezentat superoferta de la spălătorie. Deci n-am avut ocazia să le spun că furtunul lui frate’meu este mult mai eficient :P.

 5. Maxu' says:

  Ma ocup si de oglinzi,de ferestrele laterale si de spate cand am vreme.

  Si de faruri iarna, cand se aduna zapada.

  Dar .. n-ai cu cine dom’le, n-ai cu cine.

 6. Andreea Marc says:

  Vai, ce mă așteaptă!

 7. Cosmin says:

  Hai recunoaste ca ai cea mai murdara masina din tot orasul si oamenii normali sunt stresati de orice gram de mizerie:)) incercam si noi cat de cat s-o facem sa arate mai bine(masina). Eu de obicei iti sterg bordul

 8. Ines Prodan says:

  @Max: Eu n-am prins momentul cu oglinzile. Dar eu propun să începi cu luneta și după aia mai vezi tu pentru ce mai ai timp.

  @Cosmin: Eu n-am văzut niciodată botul șters…

 9. Etienne says:

  :)))….femeile…offfffff…
  Vezi…de asta user friendly inseamna un lucru stupid de cele mai multe ori… sau multi care intra pe google scriu la search gmail …si pe urma dau click pentru a intra in mail, cand mai simplu e sa scrii http://www.gmail.com. Sau multe alte exemple… vreau telefon cu touch screen si 1000 de functii, si il folosesti doar sa faci poze.

  Oare femeile ( in general) sunt impotriva tehnologiei, sau pur si simplu le place keep it simple?

 10. Andreea Marc says:

  @Etienne – am scris un articol pe tema asta care o să apară săptămâna viitoare … da, femeile și tehnologia … deja îți văd primul comentariu :))

 11. Ines Prodan says:

  @Cosmin: eu acuma am văzut că acolo ai scris ”bordul”, nu ”botul” :)))))

  @Etienne: Niciodată nu am scris ”gmail” în google. De fapt, niciodată nu am folosit Google ca un browser și chiar mi-a venit să râd când i-am văzut pe alții că făceau așa.

  În ceea ce privește tehnologia, puteți să spuneți că nu o înțelegem și că noi căutăm o altfel de utilitate în lucruri. De exemplu, vouă vi se pare că un telefon este util dacă are nuj ce aplicații, dacă are lanternă, dacă prăjește cartofi și dacă, ocazional, face poze. Nouă ni se pare util dacă îl ține mult bateria :).

  La fel e și cu mașinile: ce mă înteresează că se comportă ca un avion și strălucește ca dinții Colgate la blitz dacă ea consumă mii de litri de benzină la suta de kilometri?

 12. Etienne says:

  :)) rad de jumate de ora… ceva ce n-am vazut dar probabil ca exista.
  Sa intri pe google si sa scrii yahoo mail la search ca sa te loghezi…
  Asta e ca un fel de culme…tare mult m-as amuza sa vad pe cineva facand asta :))

 13. Irina says:

  Ca sa vedem noi ca si ei pot face mai multe lucruri deodata cum fac femeile:)))

 14. Irina says:

  Alimenteaza masina si spala si parbrizul intre timp:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.