Azi nu fac nimic
November 12, 2010
Eat. Pray. Love – un film de nota 10
November 12, 2010

Pancakes

Am făcut ieri această rețetă și mi-a plăcut la nebunie. În plus, a fost pentru prima dată când am făcut pancakes și nu am întâmpinat nicio problemă, ceea ce demonstrează cât de ușor se fac. Aveți nevoie de:

 450 ml lapte
– 6 linguri zahăr
– 3 ouă
– 3 lingurițe de unt
– 2 pliculețe praf de copt
– 2 pliculețe zahăr vanilinat
– 450 g făină

Într-un vas mai mare adăugați laptele, zahărul, un vârf de linguriță  de sare, ouăle, zahărul vanilinat și untul. Amestecați compoziția cu un tel sau cu mixerul până la omogenizare.
Separat, amestecați făina cu praful de copt și apoi adăugați amestecul peste compoziția realizată anterior. Încercați să evitați formarea cocoloașelor.

După ce terminați compoziția, încingeți bine o tigaie din teflon și turnați câte puțin din aceasta, cu ajutorul unui polonic. Flacăra focului trebuie să fie mică, iar clătita se lasă pe o parte până se rumenește.

Eu le-am servit cu dulceață de mure și frișcă de-asupra, dar posibilitățile sunt nenumărate. Puteți pune fructe, brânza, topping etc.
Este un desert delicios. Mie mi-a plăcut foarte mult și vi-l recomand cu plăcere.

Poftă bună!

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

3 Comments

 1. Georgiana says:

  Eu nu mai citesc nimic din capitolul “In bucatarie” penntru ca ma voi ingrasa cu siguranta, mai mult decat trebuie 😛 Glumesc!
  Trebuie sa incerc neaparat si reteta ta, Elena! Mersi!

 2. Elena Pribeagu says:

  Cu placere, Georgiana. Merita! 🙂

 3. Andreea Marc says:

  Mamă, cum arată. În plus, chiar aveam nevoie de o idee de rețetă pentru ceva dulce în weekend 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.