Paste cu legume
September 9, 2010
Temerile şi remediile lor
September 10, 2010

Pa, cafea! Bun venit, ceai negru!

Încă de când eram la liceu am căzut în patimile cafelei care, mai târziu, s-au transformat în patimile nessului. Și așa am dus-o ani buni de zile. În ultima perioadă nu m-am simțit prea bine, mai ales când erau și acele călduri mari. Simțeam că pielea nu mai respiră, că inima îmi joacă feste și că transpir excesiv.

Tocmai citeam niște articole despre asiatici și ceaiurile lor când mi-am propus să încerc și eu faimosul ceai negru și să îl înlocuiesc cu cafeaua. Am zis că o să fie un chin, mai ales că eram obișnuită să beau dimineața câte o cană mare de ness, destul de amară. Însă nu a fost deloc așa. În primele zile am băut o cană dimineața și una după-amiaza ca să mă mențin la nivelul de cofeină cu care eram obișnuită.

Acum beau câte o cană mare dimineața și mă simt excelent. Am încercat odată, când eram în oraș, să beau o cafea, dar mi s-a întors stomacul și nu am putut să o beau.

Probabil te întrebi de ce ar fi atât de bun ceaiul negru. Îți spun eu lista lungă de avantaje pe care le-am aflat și eu:
– Nu trebuie să te mai intoxici cu cafea sau cofeină, deoarece ceaiul negru are aproape tot atâta cofeină cât cafeaua;
– Mai mult, ceaiul negru conține multe vitamine care revigorează sistemul nervos;
– Slăbești foarte ușor deoarece ceaiul negru arde grăsimile și stimulează digestia;
– Previne cancerul, bolile cardio-vasculare, colesterolul, ateroscleroza, cariile și placa bacteriană;
– Compresele cu ceai negru sunt bune pentru riduri, pentru ten și pentru buzele uscate;
– Stimulează circulația sângelui;
– Aplicat pe părul închis la culoare îi revigorează nuanța, oferindu-i strălucire;
– Că tot a venit vara, dacă îți arzi pielea poți să te speli cu ceai negru pentru a scăpa de arsuri;
– Ceaiul negru este mai ieftin decât cafeaua.

Acum sigur te gândești că e bun la prea multe și sigur are și câteva dezavantaje. Are, dar depinde doar de tine dacă le pui în practică sau nu: nu e bine să bei mai mult de 2 căni de ceai pe zi (asta e valabil și la cafea); nu e bine să bei ceai negru dacă ești însărcinată sau dacă ai pierderi mari de calciu (asta e valabil și la cafea); nu e bine să dai copiilor ceai negru pentru că provoacă agitație (asta e valabil și la cafea).

Așadar, avantajele sunt net superioare dezavantajelor și merită din plin să înlocuiești ceașca de cafea cu o cană mare de ceai negru delicios. Eu am început deja experimentul și se văd deja și rezultatele: am slăbit în centimetri și am mai multă energie. Trebuie să încerc neapărat ceaiul negru și pentru ten și păr.

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

6 Comments

 1. Maxu' says:

  Daca gasesti o sursa de ceai negru arabesc, ai parte si de niste placeri in plus. In Iasi e un magazin de produse arabesti langa Warda, de acolo iau la doar 5 RON o ditamai punga de ceai negru absolut superb. Miere si lamaie si esti deja pe alt taram.

 2. Andreea Marc says:

  Wow, mersi de pont.

 3. Paul says:

  Nu stiam de magazinul de care spune Max. Chiar il voi incerca. Eu am avut o perioada mare de timp in care am inlocuit cafeaua cu ceaiul verde, dar intre timp am revenit la cafea… Voi reincerca cu ceaiul negru.

 4. Andreea Marc says:

  Nu îmi vine să cred că ai revenit la cafea. Cum de?

 5. Paul says:

  La birou toti sunt cu cafeaua si m-am luat dus de val…

 6. […] alături de o cană fierbinte de ceai negru, vă asigur că este un mic dejun al campionilor și că vă veți simți plini de energie până […]