Spune-mi în față
February 18, 2014
Azi ies cu fetele
February 18, 2014

Orez aromat

Această rețetă este perfectă și pentru începători, o am de la bunica mea și este o garnitură rapidă și delicioasă.

Fetelor, să țineți minte de la mine: femeia harnică, dacă gătește bine, își ține bărbatul aproape, fiindcă dragostea trece prin stomac!

Timp de preparare: maximum 30 de minute.
Rețeta este pentru două persoane.

Aveți nevoie de:

– pătrunjel, un ardei gras, alb și mare sau doi mai mici, un morcov măricel, o ceapă medie/mare

– o cană mare umplută cu orez (de exemplu Deroni-bob rotund)

– secretul gustului(intensavor) de legume (plicul de 75g e suficient, chiar și jumătate din el, dar să nu puneți Vegeta, fiindcă nu este același lucru)

– o lingură de ulei de măsline și sare după gust.

Mod de preparare:

Se lasă orezul deoparte să se limpezească, într-un bol cu apă.

Se toacă mărunt ceapa, ardeiul gras și morcovul și se pun la fiert, împreună cu cele 3 căni de apă despre care vă ziceam. Se pune uleiul de măsline și jumătate din plicul de ”Secretul gustului” iar când apa fierbe, se scurge orezul lăsat la clătit și se pune în oală. Se lasă la fiert atâtea minute cât este specificat pe punga de orez -în general 15- și se amestecă în oală constant, pentru ca acesta să nu se lipească. Sarea poate fi adăugată în orice moment, dacă este cazul, preferabil spre sfârșit, pentru a putea gusta. La final, după ce ați oprit focul, se adaugă pătrunjelul tocat. Opțional, dacă vă plac, ați putea adăuga și ciuperci feliate.

Poate fi servit cu friptură la grătar, cașcaval pane sau orice altceva face ca papilele voastre gustative să tremure de plăcere.

Acestea fiind spuse, o mâncare sănătoasă e întotdeauna bine-venită! Vă pot confirma asta bunicii mei, au depășit 80 de ani și se mențin!

Sursa foto: fitfoodiefinds.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.