Nu pot să mă trezesc!
August 31, 2011
Concurs: care e cea mai veselă întâmplare din viața ta?
August 31, 2011

O zi perfectă

V-aţi trezit vreodată cu sentimentul că ziua ce e pe cale să înceapă este una dintre acele zile pur şi simplu perfecte?

E sâmbătă. E ultima sâmbătă din vară şi soarele încă profită. Nu mi-am făcut niciun plan pentru această zi, dar pentru că tot e atât de dimineaţă, aleg să merg  la cumpărături. În piaţă! Uitasem ce frumos este să faci cumpărături din piaţă. Am atins roşii, am gustat brânză şi am plecat spre casă cu cel mai frumos bucheţel de flori. Este un mic obicei de-al meu.

Zăbovesc acasă atât cât să pun florile în vază. Urc Copoul încet, bucurându-mă de liniştea ce în curând va fi înlocuită de forfota tipic studenţească. Îmi iau un cappuccino care miroase delicios a scorţişoară. Aleg cea mai retrasă bancă din parc şi deschid cartea pe care am purtat-o prevăzătoare cu mine. E linişte. În mintea mea, în inima mea – toată fiinţa mea respiră linişte. Îmi vine să rămân aici tot timpul, doar cu licoarea asta cu parfum de scorţişoară şi cartea.

Nu ştiu cât timp a trecut, dar am realizat că este târziu atunci când am rămas şi fără cappuccino, şi fără file de citit. Ziua am încheiat-o prin a scrie acest articol. A fost una din acele zile perfecte. Zile în care mintea se eliberează, când sufletul găseşte linişte şi adormi zâmbind.

Cum arată ziua voastră perfectă?

Sursa foto: flicker.com

 

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

1 Comment

  1. Catalina says:

    ce frumos! :X cred că tot așa ar arăta, o carte, undeva liniște, poate chiar la mare și un cea Rooibos de vanilie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *