Azi merg desculță
August 9, 2012
Şi baieţii mari … au ursuleţi!
August 10, 2012

O zi fabuloasă începe pe Lăpușneanu

De aproximativ o săptămână, am găsit o metodă cu succes garantat pentru a avea o zi fabuloasă: în fiecare dimineață, în drumul meu către birou, traversez toată strada Lăpușneanu și mă umplu de energia și optimismul de care am nevoie pentru a începe o zi fenomenală.

Să vă explic:

Primul lucru cu care intru în contact este muzica ce se aude încetișor și ritmat de la terasa de lângă Cinematograful Republica. Este aceeași muzică ce îmi gâdilea urechile în diminețile somnoroase petrecute în cafenelele din Paris. Este ca și cum, brusc, picioarele mă poartă pe pavaj franțuzesc iar mirosul cafelei proaspete îmi aduce aminte de toate tipurile de cafea pe care le-am încercat acolo, în speranța că voi da peste caffe latte-ul meu de acasă, dar nesupărându-mă deloc că am simțit alte gusturi de cafea.

Mai apoi, pașii mă poartă către Corso, unde ochii se bucură de imaginea copacilor colorați în mov și de imaginea ierbii verzi, presărată cu flori colorate ce, în fiecare dimineață, este udată și miroase a aer proaspăt.

Apropo de mirosuri care te stârnesc, creierul îmi este alintat, mai apoi, de mirosul cărților vechi ce duc în ele toate cuvintele din lume, toate personajele de poveste, toate înțelepciunile și o parte mare din amintirile mele.

Tabloul simțurilor se completează cu aroma prăjiturilor cu ciocolată, a croissantelor crocante, a plăcintelor însiropate, a limonadei răcoritoare și a bombonelelor colorate de la Tuffli. Și, puțin mai departe, cu imaginea cerceilor multicolori, a papioanelor mândre, a brățărilor elegante și a pandantivelor cu bufnițe, toate lucrate manual.

Până să ajung în birou, trec printr-o poveste frumos mirositoare și colorată iar creierul îmi confecționează mii de scenarii plăcute, încât nu cred că aș putea vreodată să am o zi altfel decât nemaipomenită.

Share

5 Comments

 1. Andreea Marc says:

  Ce frumooos! Lăpuşneanu e strada mea preferată, care îmi dă o stare de foarte bine. Şi trebuie neapărat să mergem la cafeneaua aia micuţă de lângă Republica 🙂

 2. andrei says:

  ai uitat un mic amanunt.lucrarile si zgomotul de santier din capatul strazii care dureaza de aproape 1 an X(

  ;))

 3. Ines Prodan says:

  Da, sunt și astea, dar de ce să ne stricăm ziua? 🙂

 4. Roxana says:

  M-am indragostit de strada Lapusneanu dupa ce am gasit acolo o mica taraba cu accesorii vintage…Nu sunt din Iasi, dar din toamnavoi fi studenta, si cu siguranta o sa pierd multa vreme pe straduta aia parca rupta de aglomeratia Iasi-ului.

 5. Ines Prodan says:

  Este și acum acolo. Stă vis-a-vis de cafeneaua despre care vorbeam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.