O cutie şi o fetiţă … mai ciudată!
February 1, 2013
Zile impiedicate
February 4, 2013

O lună fără carne

În data de 3 ianuarie am luat decizia de a nu mai consuma carne. Pentru că nu am vrut să fie ceva dramatic, am decis să încerc timp de o lună, pentru a vedea dacă funcționează. Ieri s-a încheiat luna, așa că pot să trag unele concluzii. Totuși, înainte să mă apuc să concluzionez, trebuie să povestesc despre ceea ce am mai făcut în această lună.


Am consumat proteinePentru că unul dintre efectele renunțării la carne este slăbirea organismului care nu mai are parte de proteinele pe care le primea înainte, m-am documentat care sunt alternativele alimentare ce conțin proteine și le-am consumat, în special cele pe bază de năut și fasole. Pe lângă asta, am consumat și pulbere de proteină în laptele băut dimineața.


Am consumat (mult) mai multe vitaminePentru că am început să mă documentez despre ce înseamnă efectele alimentelor asupra organismului, mi-am dat seama că nu consumam suficient de multe vitamine din fructe și legume, așa că am încercat să remediez problema. În plus, am realizat că salata de morcovi cu țelină, dacă este combinată cu brânza potrivită, poate să fie chiar foarte bună.


Am continuat să beau 2+ litri de apă pe zi și să fac sportAcestea oricum erau obiceiuri mai vechi, cam de 1-2 ani, așa că nu mi-a fost greu să le păstrez.


Am consumat psylliumNu vreau să intru în detalii pentru că sunt multe site-uri specializate care detaliază despre psyllium însă, în principiu, acesta ajută la îmbunătățirea digestiei.Acestea sunt principalele lucruri pe care le-am făcut, alături de renunțarea la carne, lucruri ce au produs numai efecte benefice asupra organismului meu.În primul rând, am dat jos cele trei kilograme care erau peste celelalte kilograme ce trebuie date jos. Am o digestie mult mai bună, nu mă mai simt plină tot timpul și nici obosită sau slăbită iar starea mea de spirit este una neașteptat de bună. Dacă pe la finalul anului trecut aveam impresia că mă aflu undeva in a dark place, acum am început să deprind niște obiceiuri care să mă facă să văd părțile bune din fiecare zi. Și sunt sigură că o parte din ele se datorează și noului stil de viață.Însă, de departe, cel mai evident lucru observat este atitudinea oamenilor când le spun despre decizia de a renunța la carne. Mi-ar plăcea ca acest articol să se încheie la fel de optimist precum a început însă, din păcate, reacțiile de tipul „fată, ești nebună” sau „ce mai e și cu prostia asta?” sau „s-o crezi tu că găsești mâncare la fel de bună precum carnea” te fac să realizezi cât de repede ți se pot pune etichete. De asemenea, te fac să realizezi că și tu, la rândul tău, ai pus cu aceeași ușurință etichete în situații similare, înainte de a intra în papucii omului etichetat. Și, pentru că știi că oamenii nu se vor schimba doar pentru că tu ai decis să nu mai fii carnivor, tot ceea ce poți să faci este să devii tu omul care nu judecă.Concluzia: după data de 3 martie o să vă povestesc despre a doua lună fără carne.Sursa foto: macula-art.blogspot.ro


Share

1 Comment

  1. Maia Hodobas says:

    Hehe, ce coincidenta! La mine e o luna fara lactate si oua. Lunile fara carne s-au adunat anul trecut 🙂 Felicitari… si da stiu cum este sa ti se puna etichet de catre ceilalti, fara ca macar cineva sa se intrebe ce sta la baza alegerii tale. Am observat ca daca le spui “mi-a prescris doctorul” si mai inventezi o posibila boala inexistenta, te lasa in pace. Asta e singurul argument care te salveaza. Daca intri in discutii despre respectul si cruzimea fata de animale, ti-i pui pe toti in cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.