Azi îmi albesc dinții
February 1, 2013
O lună fără carne
February 4, 2013

O cutie şi o fetiţă … mai ciudată!

Venind de la acelaşi director de film ca şi “Drag me to hell”, un film “de groază” care m-a făcut să râd pe burtă, nu am ştiut exact la ce să mă aştept când am auzit de noul film al lui Ole Bornedal – “The Posession”. Trailerul, în schimb, a avut ceva aparte, ceva care m-a făcut să spun: chiar vreau să văd filmul ăsta!


Povestea se conturează în jurul unei clasice despărţiri, care se aşteaptă a fi urmată de un divorţ cât de curând, între Clyde (Morgan) şi Brenek Stephanie (Sedgwick). Cele două fiice: Em (Natasha Calis) şi Hannah (Madison Davenport), continuă să locuiască împreună cu mama lor, însă îşi petrec în mod sistematic timpul cu tatăl, în special în week-end.


La una dintre vizitele lor, cele două fetiţe observă o vânzare în curtea unei case din cartierul în care tocmai se mutase tatăl lor şi gândindu-se că ar avea nevoie de ceva farfurii şi tacâmuri de casă nouă, se opresc pentru a investiga produsele. Întâmplarea face ca Em să fie rapid atrasă de o cutie misterioasă, plină de inscripții ebraice frumos gravate. Ca orice cutie frumoasă dintr-un film de groază, aceasta ascunde şi un secret înfricoşător, care iese la suprafaţă în momentul în care, cu mare greutate, reuşesc s-o deschidă.


De aici încep şi comportamentul bizar, actele de violenţă şi o serie de alte ciudăţenii care o fac pe Em greu de recunoscut pentru oricine o ştiuse până atunci. Clyde îşi dă seama curând ce se întâmplă cu fiica sa şi după o serie de investigaţii şi încercări, realizează că va trebui să înceapă lupta singur, având în vedere că soţia lui nu avea să-l ia niciodată prea în serios, după tot ce se întâmplase între ei în ultima vreme. Aşa se face că-l angajează pe rabinul Tzadok (Matisyahu) pentru a ajuta-l să scape de spiritul răuvoitor. Desigur, nu e niciodată tocmai uşor, nu?


Detaşându-se mult de poveştile clasice de groază cu pivniţe, scări obscure, zgomote stranii, uşi ascunse, femei posedate care vomită pe hainele preotului şi alte stereotipuri întâlnite în filmele despre exorcizări, The Possession reuşeşte să atragă atenţia, îmbinând într-un mod subtil drama cu elementul de teroare.


În concluzie: The Possession este un film de groază destul de reuşit, deşi nu iese în evidenţă în mod deosebit. Pentru belvele care caută senzaţii de spaimă unice şi ceva care sa le lase puţin în transă pentru câteva ore după vizionare, The Possession este o alegere numai bună, care se ridică destul de mult deasupra altor filme despre exorcizări.

Dacă încă nu v-aţi decis dacă să-l vedeţi sau nu, vă las în compania trailer-ului:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0gBeG31fX40[/youtube]

Vizionare plăcută!

Sursa foto: honestreviewscorner.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.