Cea mai buna prietenă… Aaa… prieten?!
June 10, 2011
Răsfățul zilei: Astăzi merg la circ
June 10, 2011

O altfel de lume – Memoriile unei gheişe

Deşi citesc multe cărţi, observ că nu prea scriu despre ele. Şi nu e din cauză că nu ştiu ce anume să scriu sau că nu mă impresionează nici una, ci doar e sentimentul acela că vreau să le mai păstrez puţin cu mine. Că parcă atunci când le dai mai departe, realizezi că ai terminat de citit şi nu mai rămâi cu nimic.

M-au fascinat întotdeauna culturile orientale. Diferenţele dintre noi şi ei mi se păreau demne de a fi cunoscute. Am căutat mereu informaţii despre modul lor de a trăi şi am citit cu plăcere, de câte ori am avut ocazia, despre cultura arabă, indiană sau japoneză.

Una dintre cărţile mele preferate din acest domeniu este „Memoriile unei gheişe”, scrisă de Arthur Golden. Deşi nu-mi place niciodată să mă uit la filme realizate după cărţi, în acest caz, am fost surprinză să văd că şi filmul merită vizionat.

Cartea urmăreşte povestea lui Chiyo, o fată dintr-un sat de pescari, a cărei familie este nevoită să o vândă unei okiya, pentru a fi iniţiată în artele gheişelor.

Începând ca servitoare, fetiţa ajunge să înveţe, încet-încet, tainele acestei lumi pline de secrete şi erotism, reuşind chiar să strălucească mai tare ca Hatsumomo, cea mai căutată gheişă din Gion, locul desfăşurării acţiunii.

Prin ochii ei, ajungem să cunoaştem o altfel de viaţă, să trăim intens fiecare acţiune şi să ne bucurăm de fiecare reuşită a ei.
Sayuri, pe numele ei de gheişă, ajunge să stăpânească destine, să deţină secrete şi, în final, să câştige momente minunate lângă bărbatul vieţii ei.

Nu vă spun mai multe, vă las să vă bucuraţi şi voi de această carte minunată.
Lectură plăcută!

Sursă foto: poze.netflash.ro

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

6 Comments

 1. lorelaylilu says:

  Am auzit ca e buna cartea,dar nu am reusit inca sa o citesc.

 2. Irina says:

  Eu n-am citit cartea, dar am văzut filmul de vreo 6 ori 😀

 3. Georgiana says:

  Rusine sa-mi fie, nu am citit cartea, dar o voi face! Cat de curand! In schimb filmul, este absolut superb!

 4. Ginetta says:

  Eu am citit si cartea si am vazut si filmul si sunt foarte bune amandoua. Am stat cu sufletul la gura si participat emotional la toate incercarile eroinei. Interesant este ca faptele sunt reale. Stiati?

 5. Teo Grigorie says:

  Stiam ca e inspirata din fapte reale. Iti dai seama ca unele lucruri au fost imbogatite 🙂

 6. Júlia says:

  Foarte mult mi-a plăcut și mie cartea! Și filmul! Îmi venea să dorm cu cartea sub pernă… așa de dragă îmi era! Îmi doresc s-o și recitesc, fără nici un dubiu! Frumos, frumos…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.