boala
Cum am scăpat de boala copilăriei mele
February 14, 2017
tuns
10 curiozități despre tuns barba și îngrijire la bărbați
February 16, 2017

Care poate fi legătura între o sută de nume?

nume

A treia mea întâlnire cu Cecelia Ahern a tratat cele O sută de nume și a fost la fel de plăcută ca primele două întâlniri. Prima carte scrisă de Cecelia Ahern pe care am citit-o a fost Prietenul nevăzut, iar a doua Cartea viitorului. Pe amândouă le-am devorat efectiv și așa am devenit o fană a Ceceliei Ahern.

Mi-a plăcut și O sută de nume foarte mult, singura mențiune fiind că ediția apărută la Editura Allfa este plină de greșeli, atât de tipografie, cât și de limbă, lucru care strică parcă tot farmecul lecturii. Pentru că are Cecelia Ahern un stil aparte de a te ține în suspans și de a-ți oferi niște scenarii extrem de memorabile!

Eroina cărții este Katherine Logan, o jurnalistă care prezintă emisiunea TV „30 de minute” și scrie pentru revista Etcetera. La un moment dat, Kitty face greșeala vieții sale și pătează imaginea publică a unui profesor de sport extrem de popular, care era, de fapt, nevinovat. Toată comunitatea o urăște și îi arată în mod explicit acest lucru, terorizând-o zi și noapte.

În același timp, prietena sa de ani de zile și, totodată, șefa sa de la Etcetera, Constance Dubois, se îmbolnăvește de cancer și moare. Chiar înainte de a muri, îi spune lui Kitty că ar vrea să scrie o ultimă poveste și că găsește informații într-un plic din biroul său. Kitty găsește în plic o listă cu o sută de nume și nimic altceva. Până să ajungă la spital la Constance, pentru a afla ce e cu cele o sută de nume, aceasta moare, așa că lui Kitty îi rămâne sarcina de a identifica singură misterul. Are la dispoziție două săptămâni să afle ce e cu cele o sută de nume și să scrie un articol care să apară în următorul număr al revistei, dedicat memoriei lui Constance.

Kitty începe o muncă aproape imposibilă. Încearcă să se întâlnească cu cât mai mulți oameni din listă, însă, reușește să vorbească doar cu șase dintre ei. Chiar și după ce a discutat cu toți șase tot nu își dă seama care e legătura dintre cele o sută de nume și care era povestea pe care voia să o spună Constance. Până la urmă, evident, reușește, însă nu e deloc ceva la care să te aștepți. Tipic pentru Cecelia Ahern!

Despre ce e vorba? Normal că vă las pe voi să descoperiți, că altfel aș spulbera tot misterul și magia cărții și ar fi păcat! Tot ce vă pot spune este că vă va plăcea și această carte scrisă de Cecelia Ahern, în care se îmbină atât de frumos misterul, poveștile de dragoste și realitatea de zi cu zi. O găsiți la reducere și cu transport gratuit pe Libris.ro!

Foto: daviddevotionals.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *