Agonie şi extaz
August 14, 2012
Dragoste cu năbădăi şi-o găleată cu îngheţată
August 14, 2012

Nu sunt eu, dacă sunt „la modă”!

Nu am fost niciodată dornică să fiu „la modă”, să îmbrăţişez trend-ul pe care îl adoptă toată lumea şi să mă las purtată de spiritul de turmă.

De mică am fost obişnuită să nu fiu la fel ca toată lumea. Dacă toate fetiţele din cartier aveau câte o păpuşă Barbie, cumpărată cu tot tacâmul (10 rochii, 3 perechi de pantofi, un Ken,  doi copii, o vilă, un căţel, un purcel, etc.), eu aveam două păpuşi Sindy (făcute dintr-un plastic mai prost), un set de bucătărie cu care mă jucam la ţară în nămol şi multe piese lego. Şi chiar dacă nu eram „o prinţesă” ca ele şi se uitau mereu chiorâş la mine, eu mă distram copios jucându-mă de-a bucătăreasa şi învăţându-le şi pe păpuşile mele Sindy să gătească friptură de nămol şi să construiască obiecte dubioase din piese lego.

Pe la 12-13 ani, când toate colegele mele de clasă deja purtau fuste scurte şi strâmte, platforme de 10 cm şi se dădeau cu rimel şi ruj, eu încă îmi purtam cu mândrie geaca din fâş cu Sailor Moon şi preferam ghiozdanul cu personaje de la Cartoon Network în locul prea căutatelor poşete. Şi ele se uitau chiorâş la mine şi încercau să facă glume în stilul American Pie pe seama mea, dar asta nu m-a împiedicat să mă maturizez treptat şi să profit de copilărie cât mai mult posibil. Le-am lăsat pe ele să crească mai repede, să fie „în trend” şi să mă anunţe şi pe mine cum e!

Acum, când mă uit în jurul meu şi văd cum culorile neon au pus stăpânire pe toate dulapurile din Galaţi, nu sunt tentată absolut deloc să îmi achiziţionez şi eu o bluză în culorile respective. Nici în anii precedenţi când turma purta pantaloni cu turul până la genunchi sau mai ştiu eu ce (nu am ţinut minte restul stilurilor populare, căci nu îmi erau pe plac…mai spuneţi voi dacă mai ştiţi!), nu am fost tentată să mă alătur grupului. Pentru că nu e în stilul meu să fac ce face toată lumea. Nu sunt eu, dacă sunt „la modă”!

Vouă vă place să fiţi la modă?

 

Sursa foto: valladoliddibuja.blogspot.com

Share

2 Comments

  1. Cătălina Chiuaru says:

    uneori nu ai de ales, dacă vrei să îți cumperi ceva nou și toate magazile sunt pline de același tip de haine, la modă, atunci…oricum, se poate și fără 🙂 de acord cu tine! :*

  2. […] şi eu am precizat că nu sunt eu dacă sunt „la modă” şi-mi menţin părerea, dar m-am limitat la a spune de ce nu-mi place moda respectivă şi nu m-am […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.