Andreea Miclici: ”Detaliile sunt cele care mă seduc”
September 26, 2011
Vreau să citesc
September 27, 2011

Nu-mi mai spuneți ”sărumâna”!

Prima parte este pentru bărbați

Vă urăsc! Nu-mi mai spuneți ”sărumâna”. Nici măcar ”sărutmâna”, cu puțin duș de salivă când ajungeți la “t”. Nici măcar ”sărut mâinile”. Că într-o zi o să vă întind amândouă mâinile să mi le pupați. Măcar să știm o treabă!

Înțeleg că sunt femeie și că mamele voastre v-au învățat să vă purtați respectuos, cuviincios și exagerat de libidinos uneori (asta v-a învățat viața, nu mama) cu femeile, dar vă rog! Nu-mi mai spuneți ”sărumâna”!

Vă rog să adresați acest salut bunicilor voastre! Cam atunci, în tinerețea lor, erau vremurile în care unei femei îi sticleau ochii de plăcere la auzul unui astfel de salut și mai întindea și mâna de mimoză înmănușată.

Partea a doua. Pentru fete.

Măi fetelor, măi! Oare nu vă trece așa un fior de rușine pe șira spinării când îi spuneți unei persoane de aceleași sex și vârstă cu voi ”sărumâna”? Să ne înțelegem: nu vreau să vă spun că sunteți nerușinate, Doamne ferește! Doar vă întreb dacă nu simțiți așa, o străfulgerare de jenă profundă atunci când aveți o altă femeie în fața voastră, tânără și ea (sper că avem toate aceeași imagine despre mine însămi), și voi, ca niște copii de grădiniță care o au pe Doamna în față, scoateți porumbelul sărumânitor.

Oare ce Doamnă Educatoare de vârsta bunicii v-a învățat că, în contextul în care voi întâlniți pe cineva cam de aceeași vârstă, primul cuvânt pe care trebuie să-l scoateți din gură este un mare și frumos ”sărumâna”. Vă rog! Același sfat ca și cel dat bărbaților: nu sunt bunica voastră, nu-mi spuneți ”sărumâna”. Chiar! Oare ce-o să faceți dacă eu chiar vă întind mâna?

Pentru toată lumea

Să recapitulăm: nu-mi mai spuneți ”sărumâna”!

Sursa foto: deviantart.com

Share

4 Comments

 1. Irina says:

  Am inteles! Sa traiti! :)))

 2. gabriela says:

  …. Si pe mine ma deranja la inceput… acum mi se pare normal sa ma salute cu sarumana partea barbateasca … No big deal! Insa fetele zic sarumana doar lui bunica sau matusa (adica in familie).

 3. azi mi-a zis o tanti in autobuz “duduie” OMG :))

 4. Delia Scafariu says:

  vai dar ne-am trezit toate foarte-masculine-si-ne-place-sa-purtam-rochite, peste noapte!
  Ba mie sa-mi spuneti!

  E drept ca unii “cavaleri” nu se pricep exact sa foloseasca salutul asta, nu li se potriveste etc., insa cred ca e mai mult problema personala de asociere cu numai-bunica-ar-trebui-salutata-asa.

  no big deal, intr-adevar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.