Când bucuria vine de doar două ori pe an
March 21, 2012
Azi o ascult pe Julie Andrews
March 21, 2012

Nu mai vorbiți despre kilograme, vă rog eu!

În ultimul timp, fără să vreau neapărat, mă înconjor de persoane care vorbesc despre kilograme. Mult, obsesiv, neîncetat, enervant, frustrant, cicălitor, cu îndârjire.

Eu, de când am avut revelația despre direcția alergatului meu, am încetat să mai fiu atât de obsedată: nu îmi mai calculez caloriile, nu mă mai înfometez și nici nu-mi mai cumpăr haine strâmte, amâgindu-mă că o să slăbesc. Mai mult de atât, mă bucur nespus de mult pentru că am găsit un sport care să îmi placă și care să nu mă mai facă să mă uit din două în două minute la ceas, sperând că a trecut ora și că pot pleca bucuroasă acasă.

Și constat că viața mea ar fi mult mai frumoasă dacă nu m-aș mai intersecta cu oameni care vorbesc doar despre kilograme. Mai exact, kilogramele pe care ar trebui să le am în minus pentru că fac sport, pentru că beau multă apă sau pentru că încerc să mănânc mai multe fructe. Nu știu de unde analogia asta între sport și slăbit și lipsa analogiei între sport și o stare de bine și atât.

Vă rog să încetați în a mă mai întreba cât am slăbit de când m-am apucat de sport, ca și cum ăsta ar fi singurul motiv pentru care există sportul în viețile noastre. Vă rog să nu mă mai întrebați despre numărul de calorii arse sau despre cantitatea de transpirație transpirată.

Dacă în lumea asta nu ar mai exista cântarele, pun pariu că și viețile noastre s-ar îmbunătăți semnificativ!

Sursa foto: sheilakirkman.com

Share

6 Comments

  1. Gabriela says:

    Si eu am trecut prin fazele descrise anterior: imi cantaream gramele pierdute, calculam caloriile si discutam non stop despre programe fizice si diete. Ma ascundeam in spatele lui “asa e sanatos” cand eu aratam tot mai palida, mai incercanata, mai cocosata, mai lipsita de vlaga. Acum merg la sala pentru aceasi stare de bine si, mai ales, pentru a elimina stresul adunat peste zi.

  2. Oana says:

    Si mai ales nu va mai bateti in politicosul “vai si eu trebuie sa slabaesc ca si tine” “ba nu, fata, eu sunt mai grasa ca tine”.

  3. […] au băut Belvele pe banii Ines-ului, și am râs, și am bârfit, și am vorbit despre kilograme, și ne-am bucurat de bucuria lui Ines și de o zi așa de […]

  4. […] în ultima vreme am fost nevoită să ţin un regim destul de sever. Nu, nu o să vorbesc despre kilograme, nu intenţionez să slăbesc şi nici să mă îngraş. Acum 10 ani am descoperit că am ulcer şi […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.