Azi e pentru mama
October 10, 2014
Tartă Oreo
October 12, 2014

Nu mai mănânc desert un an!

Da, m-am hotărât să nu mă mai bucur de savoarea și gustul vreunui desert, orice fel de desert, timp de un an. Și nu, nu este un sacrificiu făcut înainte de un mare eveniment (sunt deja căsătorită) sau din nevoie (încă nu am diabet, deși glicemia nu se află tocmai la nivelul la care ar trebui să fie, cel puțin la vârsta mea). Pur și simplu m-am decis că trebuie să fiu sănătoasă deoarece sănătatea îți oferă o libertate pe care nici măcar banii nu ți-o pot oferi. Din păcate pentru mine, sănătatea înseamnă mai multe kilograme în minus (cam 30 dacă e să facem calculul clasic în care se ține seama de înălțime). Înainte de a ține cont de standardele de frumusețe și de estetică, vreau să țin cont de ceea ce îmi cere corpul meu, iar acesta pe lângă sport, ar vrea ca eu să renunț pentru o vreme la dulciuri. Da, chiar și la mult apreciata ciocolată.

De când mă știu mă lupt cu kilogramele în plus și asta pentru că de mică am avut două defecte: sunt pofticioasă, mai ales dacă vine vorba de orice fel de desert și sunt sedentară (abia de o lună m-am mobilizat să merg la sală). Prin urmare, iată-mă în bucătărie gătind una dintre faimoasele mele tarte cu ciocolată și jurându-mă că nu voi gusta din ea nici măcar puțin, nici măcar crema de pe lingurița cu care tocmai am amestecat ingredientele. (Apropo, vă propun duminică pe Belva o rețetă super simplă plus poză delicioasă, așa ca de weekend).

De ce am luat totuși decizia asta? Cum am spus și la începutul postării mele, îmi doresc foarte mult să fiu sănătoasă. Din păcate, genetica nu mă ajută, iar istoricul bolilor cardiovasculare din familie nu-mi arată un viitor prea roz. Partea bună este că sunt “in my twenties”, cum ar spune americanii, prin urmare am timp să schimb istoricul familiei începând de la mine. În al doilea rând, e un efort de voință uriaș pe care îmi doresc să-l fac doar pentru a-mi demonstra că pot. În al treilea rând, cred că știți cu toții teoria cu amânarea recompensei. Ei, cam într-acolo bat.

Dacă voi reuși sau nu în demersul meu, sper că voi reveni la anul pe vremea asta să vă povestesc  (poate cu 30 de kilograme mai ușoară ). Până atunci, wish me luck!

Foto: keepcalm-o-matic.co.uk

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.