Cinema Bistro şi cel mai bun burger din Iaşi
August 14, 2015
nu-am-chef
Câteodată nu am chef
August 18, 2015

Nu mai am timp!

În jurul anului 300 i.C, preoţii şi astronomii asiro-babilonieni au împărţit ziua în 24 de ore cu durata egală şi au divizat orele în 60 de minute. Şi de aici a început evoluţia umană măsurabilă. A fost una dintre cele mai sadice invenţii. Am trecut de la ceasurile solare la SmartWatch fără însă că noi să devenim mai smart.

Acum avem 24 de ore. Atunci aveam dimineaţă, prânz, seară şi noapte. Acum e totul măsurabil, atunci era totul calitativ.

De aici şi declaraţia obsedantă a tuturor că “nu am timp”. Cumva nu avem timp pentru noi şi ceilalţi, nu mai suntem în stare să acordăm atenţie frumosului din jurul nostru şi să îl lăsăm să se perimeze pe măsură ce timpul trece. Dacă ar fi să schimbăm numele divinităţii ar putea fi o soluţie foarte bună să o numim: Timp. Ne dictează stările de frustrare, ne explică neajunsurile, ne comandă despărţirile şi împăcările, etapele în viaţă, ne stabileşte deadline-uri.

Câte poţi face în 24 de ore? Dacă vrei să pui într-o cutie banii sau bunurile pe care le poţi aduna cu siguranţă, vei constata că nu mare lucru. Dacă însă ai observa câte zâmbete ai creat, câtă veselie ai avut şi cât timp l-ai petrecut pentru tine şi cei dragi, atunci îţi va trebui mai mult decât o singură cutie. O viaţă poate fi creată într-o zi, de obicei noaptea 🙂 Momentul de fericire mult visat poate dura doar o dimineaţă în timp ce îţi bei cafeaua şi vezi cum a răsărit soarele.

Timpul e suficient pentru toate dacă ştii să înţelegi că e importantă calitatea lui şi nu cantitatea. Da, stăm 9 ore la lucru şi dormim alte 8. Cât mai rămâne? Timp suficient pentru a trăi la maximum fiecare clipă. Pentru cei obsedaţi de numere, 7 ore sunt suficiente să te ocupi de tine, de familie şi de tot ce ai nevoie pentru a fi fericit. Pentru cei care pun preţ pe calitate: în 7 ore poţi zâmbi, fi vesel, senin apoi supărat, dezamăgit, trist. Poţi trăi o viaţă întreagă de emoţii şi sentimente în doar 7 ore, o jumătate de viaţă în 3,5 ore… să continui?

Important e să nu mai spui niciodată că nu ai timp deoarece doar tu ai controlul acestuia şi această declaraţie e doar o scuză.

Sursă foto: facebook

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.